Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Carlsberg doet het minder goed dan verwacht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Carlsberg doet het minder goed dan verwacht

19 februari 2013 om 13:38

De Deense brouwer kwam met kwartaalresultaten die lager waren dan verwacht en gaf ook aan dat het zijn doelstellingen voor 2015 niet kan halen.

Carlsberg
Carlsberg bier
Carlsberg Logo

Terwijl concurrent Heineken vorige week nog aangenaam verraste, gooide Carlsberg roet in het eten van de aandeelhouders. De brouwerij, die op de 4e plaats van grootste bierbrouwerijen van de wereld staat, gaf aan dat het zijn doelstelling van een operationele winstmarge 20% tegen 2015 niet zal halen. Maar dat vergt niks over het feit dat het goed gaat met de brouwerij.

Lees ook

Cijfers

Carlsberg haalde over heel 2012 een operationele winst voor eenmalige posten van 9,79 miljard Deense kroon (1,3 miljard euro), een fractie minder dan de 9,81 miljard kroon (1,3 miljard euro) die in 2011 werd geboekt. Dit jaar wordt een winst van circa 10 miljard kroon (1,34 miljard euro) verwacht. De omzet steeg van 63,6 miljard (8,5 miljard euro) in 2011 naar 67,2 miljard kroon(9 miljard euro). Dit is 17,5% hoger dan in de zelfde periode vorig jaar, maar minder dan de verwachte 2,28 miljard Deense Kronen (305,6 miljoen euro). Die hoge omzet kwam door de goede verkoop op duurdere bieren. Ze hebben zich misrekend op de impact van de stijging van de kosten.

Doelstelling

In 2010 dacht de Deense brouwer nog dat Carlsberg in de komende jaren een operationele winstmarge zou maken van 20%. Maar de brouwerij liet weten dat sinds de doelstelling werd bepaald verschillende elementen de winstgevendheid negatief hebben beïnvloed, zoals de economische crisis in Europa, ongunstige regulering in Rusland (waar Carlsberg marktleider is), en de stijging van de grondstoffenprijzen.

Cookie instellingen