CEAUX brouwerij

CEAUX Harvest: Unieke samenwerking tussen brouwer en boer

Weten waar je eten vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Brouwer Ko Hendriks gaat samen met boer Piet een  samenwerking aan, genaamd CEAUX Harvest.

13 augustus 2014 om 14:03


Weten waar je eten vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Een trend die de laatste jaren sterk in opkomst is. Iets wat de Utrechtse bierbrouwer Ko Hendriks van CEAUX Brew niet is ontgaan. Samen met ‘boer Piet’ is hij een unieke samenwerking aangegaan genaamd CEAUX Harvest, waarbij je als consument een eigen vierkante meter ‘bier’ kunt pachten. Na de oogst geniet je van je eigen ‘Limited Edition’ CEAUX.

CEAUX Harvest

De van oorsprong Brabantse Hendriks kwam bij een bezoek aan het thuisfront in gesprek met boer Piet. Hendriks: ‘Piet gaf aan dat hij een stuk land had wat niet optimaal werd gebruikt en hij niet zo goed wist wat ermee te doen. Zijn opmerking trok direct mijn aandacht. Als ondernemer ben ik altijd opzoek naar nieuwe kansen en voor ik het wist was het idee geboren van CEAUX Harvest, een soort kleinschalig crowdfunding project.’

Bier van eigen​ land

Boer Piet op de trekkerOp het stuk land van boer Piet wordt rogge verbouwd. Van de rogge wordt een bijzonder bier gebrouwen wat pachters van de grond met kerst 2014 kunnen schenken. Mensen die in het bezit zijn van een kavel kunnen wanneer ze maar willen een bezoek brengen aan het land om te zien hoe het er bij staat.

Daarbij zullen ze ongetwijfeld boer Piet tegen het lijf lopen: ‘Vanaf de dag dat de rogge de grond inging tot het moment van oogsten doe ik er alles aan om er een topbier van te maken. Het is fantastisch om te zien dat het land weer een functie heeft. Mooi dat ik straks bier van mijn eigen land kan drinken.’

Brouwerij CEAUX

Brouwerij CEAUX is opgericht in 2013, ontstaan uit een lang gekoesterde jongensdroom. Het centrale thema van CEAUX is: ‘Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan’. Dit komt terug in alles wat CEAUX doet. Geen massa-geproduceerd bier dat iedereen “wel lust”, maar uitgesproken bier met smaken die je misschien nog niet kent. CEAUX is eigenwijs en eerlijk, hierdoor is het geen allemansvriend. Heb je de vriendschap gesloten, dan ben je vrienden voor het leven! CEAUX bieren worden in Utrecht bedacht en ontwikkeld. Nadat een recept voldoet wordt er een brouwerij gehuurd om het bier op grotere schaal te brouwen en aan de man te brengen.

Crowdfunding

CEAUX Harvest is een crowdfunding project ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen brouwer en boer. Met het project speelt Hendriks in op de vraag naar ‘eerlijke’ producten. Daarnaast wordt braakliggende grond weer zinvol gebruikt. Inmiddels hebben zich tientallen liefhebbers aangemeld. Ieder heeft een eigen kavelnummer gekregen en in de winter kunnen zij hun twee flessen bier á 75cl in ontvangst nemen. Maar voordat het zover is wordt er in augustus eerst nog een oogstfeest gegeven.

Kavel pachten

Het aankopen van een kavel kan op www.CEAUX.nl. Voor €20,00 pacht je een kavel. Hiervoor ontvang je rond kerst twee grote (75cl) flessen thuis gestuurd. Pachters kunnen wanneer ze willen op bezoek komen om de rogge te zien groeien en bloeien. De akker is te vinden aan de Kammerbergweg 3 in Langenboom, een tiental kilometer onder Nijmegen.


Hoe werkt het pachten van een kavel

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria 0.0%

Advertentie overslaan!
In deze bier reclame blijkt dat Bavaria 0.0 erg verfrissend is, maar de acteur heeft het lastig om zijn Bavariaaaaaa vast te houden. Advertentie overslaan dan maar?

Meer reclames van Bavaria 0.0%

Laatste reacties