Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Chinees bier Snow populairste bier ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Chinees bier Snow populairste bier ter wereld

20 juni 2014 om 09:26

Sneeuwvlokje. Niet echt een spannende naam voor een biertje. En toch was dit het populairste biertje ter wereld in 2013!

Chinees bier Snow populairste bier ter wereld

Vraag in een gemiddelde Nederlandse kroeg om een Sneeuwvlokje en de barman zal je wazig aanstaren. In China is het echter heel normaal om aan je vrienden te vragen of ze vanavond mee gaan Sneeuwvlokjes drinken.

Snow meest verkochte bier ter wereld

Het bier Snow (in het Chinees letterlijk Sneeuwvlok) staat op nummer 1 in de top tien van meest verkochte bieren ter wereld in 2013. Het wordt gemaakt door een samenwerking tussen SAB Miller en China Resources.

China is een snel opkomende economie. Hierdoor zijn er steeds meer Chinezen die tijd en geld hebben om van een biertje te genieten. Ook al wordt er in de VS nog steeds meer bier per persoon gedronken, in China is de totale bierconsumptie zo'n 110 miljard biertjes per jaar. Dat is grofweg twee keer zoveel als de Amerikanen. China brouwde in 2013 ook het meeste bier ter wereld.

Lees ook

Top tien populaire biertjes

De Chinezen zijn dus met veel meer en drinken veel bier. DIt is de belangrijkste reden waarom het Chinese bier Snow op nummer 1 in de top tien van populairste biertjes staat. En dus niet omdat het het lekkerste bier ter wereld is!

Wij Nederlanders doen ook leuk mee, met Heineken op de zevende plaats. En zo ziet de hele lijst eruit:

  1. Snow
  2. Tsingtao
  3. Bud Light
  4. Budweiser
  5. Skol
  6. Yanjing
  7. Heineken
  8. Harbin
  9. Brahma
  10. Coors Light