Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Christoffel Weissen IPA: beste bier gekozen Wit + Weizen Weekend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Christoffel Weissen IPA als beste bier gekozen op Wit + Weizen Weekend

30 juli 2014 om 11:14

Tijdens het derde meer dan geslaagde bierfestival het “Wit + Weizen Weekend” hebben vele mensen gestemd op hun favoriete tarwebier van dit jaar.

wow award 2014
Christoffel bier

Tijdens het derde meer dan geslaagde bierfestival het Wit + Weizen Weekend wat traditioneel aan het eind van de maand juli gehouden wordt, hebben vele mensen gestemd op hun favoriete tarwebier van dit jaar. Aan de beste brouwer wordt de WOW -  de White Of Whites Award uitgereikt. De keuze is dit jaar gevallen op Christoffel Weissen IPA van Brouwerij Sint Christoffel te Breda.

WOW Award

Christoffel bier wint wow award De WOW award is uitgereikt aan Chris Liebau, commercieel manager van de Sint Christoffel brouwerij. Daan van Oosterhout, eigenaresse van Café Zeezicht en Café SAMSAM en tevens de organisatoren van het jaarlijkse witbierfestival deed de uitreiking. Als locatie voor de uitreiking is gekozen voor de Grote Kerk van Breda waar een imposante schildering van Sint Christoffel op de muur prijkt.

Chris Liebau: “We zijn als Bredaas biermerk enorm trots op het winnen van deze 1e prijs. Het is immers een erkenning van échte bierliefhebbers. Met een nieuw bier winnen in een concurrentieveld van 75 bieren, waaronder hele grote namen, is ongelooflijk gaaf. De St. Christoffel Weissen-IPA is een relatief nieuw type bier en het is enorm spannend om te zien hoe consumenten hier op reageren. De combinatie van een traditionele dunkelweissen met dry-hopping is behoorlijk onderscheidend in de bierwereld en de combinatie van aromatische hopsoorten in ons bier is sowieso uniek. De reacties tijdens het festival waren al positief en dat we uiteindelijk ook nog winnaar blijken te zijn is een enorme stimulans voor ons om op deze weg verder te gaan. Dank aan de organisatie voor dit fantastische festival!“

Het bier wordt opgenomen in de eregalerij en krijgt plek naast de winnaars Mort Subite Witte Lambic in 2012 en Beyerd Hefe Weisse van vorig jaar.

Het Wit + Weizen Weekend presenteert elk jaar een grote verscheidenheid aan verschillende witbieren en weizeners. De keuze heeft dit jaar uit maar liefst 75 witte bieren bestaan, verdeeld over vijf binnen- en buitenbarren. Het bierfestival wordt georganiseerd door de speciaalbiercafe’s Zeezicht en SAMSAM, beiden aan de Grote Markt te Breda.

Christoffel Weissen IPA

St. Christoffel Weissen IPA is een koperkleurige Dunkelweissen die door middel van dry-hopping zeer aromatisch, fruitig en hoppig is. De combinatie van de hopsoorten is uniek in de wereld: Centennial (USA), Merkur (Duitsland) en Mandarina Bavaria (Duitsland). St. Christoffel Weissen IPA is een Europese IPA wat hem iets milder en zachter maakt. Een milde bitterheid van 40EBU en alcoholpercentage van 6.5% maken dat het een toegankelijk en heerlijk doordrinkbaar bier is.

Kernmerken van St. Christoffel Weissen IPA:
Zicht kleur:"¨ Koperkleurig met een fris oranje gloed. "¨"¨
Geur:"¨ Een harsachtige geur die doet denken aan tropische vruchten zoals ananas en mandarijn."¨"¨
Smaak: "¨Een aanwezige bitterheid geeft een mooi contract met de lichtzoete fruittonen. "¨"¨
Afdronk: "¨Lichte bitterheid die eindigt met een heel schone afdronk en een fris mondgevoel. "¨"¨

Lees ook

St. Christoffel Weissen IPA is de ideale aanvulling bij pittige en exotische gerechten zoals curry of gegrilld vlees en vis van de bbq.

Winnaars op het Wit + Weizen Weekend

Top 3 Overall

1) Christoffel Weissen IPA uit Nederland
2) Ezel Wit van Brouwerij Bavik uit België
3) Schneider Hopfenweisse Tap 5 uit Duitsland

Top 3 Nederland

1) Christoffel Weissen IPA (overall winnaar)
2) ‘t IJ Wit
3) Maallust De Kolonist Weizen

Top 3 Duitsland

1) Schneider Hopfenweisse Tap 5
2) Paulaner Hefe Weisse
3) Hacker Pschorr Weisse

Top 3 België

1) Ezel Wit
2) Mystic White
3) Celis White

Top 3 Witbier

1) Ezel Wit
2) ‘t IJ Wit
3) Mystic White

Top 3 Weizen

1) Christoffel Weissen IPA (overall winnaar)
2) Schneider Hopfenweisse TAP 5
3) Maallust De Kolonist Weizen

De brouwer van de WOW komt in de eregalerij en kan de award drie jaar niet meer winnen. Wel wordt het bier in die periode zeker geschonken tijdens de volgende Wit + Weizen Weekenden.

Cookie instellingen