Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

3e Wit + Weizen Weekend bierfestival in Breda

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wit + Weizen Weekend Bierfestival

Café Zeezicht organiseert in Breda het derde Wit + Weizen Weekend (WWW). Dit jaar in samenwerking met de buren van Café SAMSAM, waardoor er nog meer plaats is voor bier en de bierliefhebber.

Wit + Weizen Weekend bierfestival

Op het zomer(ste) bierfestival van het zuiden kunnen dit jaar meer dan zestig wit- en weizenbieren uit met name Nederland, België en Duitsland geproefd worden. Naast bier proeven is er muziek en kan de hongerige maag gestild worden met het gerecht bij uitstek passend bij witbier: mosselen.

Bier en met name speciaalbier wint steeds meer aan populariteit. De zomer kan niet zonder wit- en weizenbieren. Met name deze bieren zijn uitermate verfrissend en dorstlessend. Café Zeezicht draagt haar steentje bij aan het uitdragen van de biercultuur door jaarrond een uiterst groot scala aan speciaalbieren te serveren met een focus op België en zeer bijzondere ‘craft’ bieren. SAMSAM is een modern – echt – Nederlands café met voornamelijk Nederlandse speciaalbieren in het assortiment.

Bieren van over de grens

Diverse barren in het café en op het terras geven de diversiteit binnen de witbiercultuur weer. Naast bekende witbieren zullen er ook enkele bijzondere bieren (van verder over de grens) te proeven zijn die beperkt verkrijgbaar zijn in ons land. Het assortiment kan net zo dynamisch zijn als witbier zelf.

Toegang tot het festival is gratis. Met muntjes kan er geproefd worden. Het terras en restaurant van Zeezicht en SAMSAM zijn gewoon geopend tijdens het WWW.

White Of Whites Award

Gasten kunnen door het invullen van een stemformulier bepalen wat het beste witbier wordt van 2014. De winnende brouwerij ontvangt de WOW (White Of Whites) Award. Vorig jaar streek Beyerd Hefe Weisse met de eer. De gast maakt tevens kans op een leuk prijzenpakket.

Witbier en weizen is overigens niet hetzelfde soort bier. Lees hier meer over de verschillen tussen weizen en witbier!

(Openings)tijden

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl