Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Crooked Spider opnieuw in de prijzen!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Crooked Spider opnieuw in de prijzen!

19 januari 2017 om 13:57

De kleinschalige bierbrouwerij Crooked Spider uit Wassenaar heeft op 15 januari jl. alweer een 1e prijs in de wacht gesleept. RIBACS eindigde bovenaan in de verkiezing tot het beste winterbier.

Crooked Spider RIBACS
Crooked Spider logo
Crooked Spider RIBACS 2015 brew

Nadat de bieren California Gold en Blonde d’été in respectievelijk 2015 en 2016 waren uitgekozen tot het beste zomerbier van Zuid-Holland, heeft Crooked Spider nu succes met R.I.B.A.C.S. Het bier eindigde bovenaan in de verkiezing tot het beste winterbier.

Etiket RIBACS van Crooked Spider

RIBAC Stout bier

Crooked Spider Russian Imperial Barrel Aged Christmas StoutEenmaal per jaar, tussen kerst en oud & nieuw, wordt in het Wassenaarse schuurtje aan de Jagerslaan een zeer zwaar, zeer donker bier gebrouwen.

Dit bier, van het type Russian Imperial Stout, wordt vergist en gelagerd in gebruikte houten vaten, ook wel “barrel-aging” genoemd. Een proces waarbij de smaak van het hout, en de drank die daarvoor in het vat heeft gezeten, zich  naar het bier verplaatsen.

Lees ook

Voor de versie van 2015 is door brouwer Niels Beekhuizen gebruik gemaakt van een eikenhouten vat en een gebruikt bourbon vat. Dit laatste bier is, van de 130 bieren die te proeven waren tijdens het Winterbierfestival in Gouda, door de aanwezigen als “meest gewaardeerd” beoordeeld.

Kleine oplage

De Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout is slechts in kleine oplages beschikbaar. Uit het bourbon vat kwamen in totaal 450 flessen, welke binnen een week waren uitverkocht aan bierspeciaalwinkels door het hele land.

Of de versie van 2016 óók zo’n succes wordt kan de brouwer nog niet zeggen. “Het vat wordt pas in juni weer geopend”. De overige bieren van Crooked Spider zijn in de regio volop te verkrijgen.