Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

RIBACS | Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Crooked Spider R.I.B.A.C.S

Crooked Spider R.I.B.A.C.S is een Stout met 10,5% alcohol. Crooked Spider R.I.B.A.C.S wordt gebrouwen door Crooked Spider in Wassenaar.

Crooked Spider RIBACS 2015 brew

Eigenschappen

Eenmaal per jaar, tussen kerst en Oud & Nieuw brouwt Niels Beekhuizen, brouwer van brouwerij Crooked Spider, een zeer speciaal bier. RIBACS staat voor Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout. 

Smaak & Omschrijving

RIBACS is een bier van Crooked Spider en staat voor Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout. Het is een pikzwarte stout die heeft gerijpt op verschillende vaten. Brouwer Niels Beekhuizen brouwt de bieren ieder jaar tussen kerst en Oud & Nieuw en laat ze vervolgens rijpen op houten vaten.

Diep vanuit de Siberische Taiga brengt grootvadertje vorst elke winter weer een brouwsel mee: de Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout. 

Versie 2015: Een potig en pikzwart bier dat gutst van de Russische ziel. Na de vergisting in een bourbonvat, werd het nog 6 maanden in hetzelfde vat gelagerd. Hierdoor vloeit de RIBACS uit in een delicate complexiteit van koffie- en chocoladetonen, met een hint van Bourbon.

Vijf versies in 2017: R.I.B.A.C.S. heeft al meerdere medailles in de wacht gesleept, en ervaringen die zijn opgedaan door de brouwer leidden ertoe dat er in 2017 is gekozen voor 5 verschillende vaten. Niels heeft vaten van drie prachtige whisky's en twee heerlijke rums uitgekozen waar het bier mee mocht samenkomen.

Meer dan hartverwarmend, zelfs op de koudste avonden.

Reviews

Nog geen reviews voor Crooked Spider R.I.B.A.C.S. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties