Crooked Spider R.I.B.A.C.S

Crooked Spider RIBACS 2015 brew
Brouwerij Crooked Spider
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2015
Soort Stout
Alcohol 10,5%
Gisting Bovengisting
Kleur zwart
Drink temperatuur 10-12 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website crookedspider.nl/...

Smaak & beschrijving

RIBACS is een bier van Crooked Spider en staat voor Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout. Het is een pikzwarte stout die heeft gerijpt op verschillende vaten. Brouwer Niels Beekhuizen brouwt de bieren ieder jaar tussen kerst en Oud & Nieuw en laat ze vervolgens rijpen op houten vaten.

Diep vanuit de Siberische Taiga brengt grootvadertje vorst elke winter weer een brouwsel mee: de Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout. 

Versie 2015: Een potig en pikzwart bier dat gutst van de Russische ziel. Na de vergisting in een bourbonvat, werd het nog 6 maanden in hetzelfde vat gelagerd. Hierdoor vloeit de RIBACS uit in een delicate complexiteit van koffie- en chocoladetonen, met een hint van Bourbon.

Vijf versies in 2017: R.I.B.A.C.S. heeft al meerdere medailles in de wacht gesleept, en ervaringen die zijn opgedaan door de brouwer leidden ertoe dat er in 2017 is gekozen voor 5 verschillende vaten. Niels heeft vaten van drie prachtige whisky's en twee heerlijke rums uitgekozen waar het bier mee mocht samenkomen.

Meer dan hartverwarmend, zelfs op de koudste avonden.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Affligem Blond

Affligem schenk ritueel
In deze Affligem reclame is te zien hoe je op verschillende manieren van dit bier kunt genieten. Er hoort een bepaald schenk ritueel bij het bier, bekijk het filmpje.

Meer reclames van Affligem Blond

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!