Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Crowdfunding Brouwerij Boegbeeld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Crowdfunding Brouwerij Boegbeeld

27 april 2016 om 12:25

Den Bosch verdient een eigen bier om net zo trots op te zijn als op de prachtige stad zelf, aldus Brouwerij Boegbeeld. Ze hebben een crowdfunding opgestart om het Bossche bier te brouwen en schenken in een eigen brewpub.

Janneke en Mary-jane van Brouwerij Boegbeeld
Brouwerij Boegbeeld header
Logo Brouwerij Boegbeeld

Aanstaande zondag 1 mei verzamelen zich 44 brouwers op De Parade in Den Bosch voor de 13e editie van Het Nederlands Speciaalbier Festival. Tijdens dit spektakel worden meer dan 200 verschillende speciaalbieren geschonken.

Waaronder een primeur voor de bieren van Brouwerij Boegbeeld uit Den Bosch. Een perfect voorproefje van de brewpub die de dames, met behulp van crowdfunding, deze zomer in de Mengfabriek willen openen.

Brouwerij Boegbeeld

Kutbier etiket BoegbeeldJanneke Pieters en Mary-jane Snelders willen bieren maken waar Den Bosch trots op kan zijn. Ze beginnen met drie bieren namelijk: Witte Sieb, Sjekladebol en het inmiddels befaamde Kutbier.

De eerste twee bieren zullen voor de eerste keer te proeven zijn tijdens Het Nederlands Speciaalbierfestival. Daarna gaan zij de bieren het liefst brouwen en schenken in hun eigen Brewpub. Een brouwerij met een proeflokaal erbij. Hier kunnen mensen leren hoe bier gemaakt wordt, de hop ruiken en het bier proeven.

Dit moet allemaal gaan gebeuren in De Mengfabriek. Het voormalige industriele pand van de Heus wordt nieuw leven ingeblazen. “De installatie hebben we al, maar we hebbben nog een flinke verbouwing voor de boeg”.

Crowdfunding

Om de verbouwing te financieren is bewust gekozen voor crowdfunding. “In oktober verkochten we voor het eerst ons bier tijdens het Bosch Bierfeest. Ons etiket ging diezelfde dag nog viral op internet. Sindsdien kunnen we niet aan de vraag voldoen.

Lees ook

Het is tijd voor de volgende stap. Die stap maken we graag samen met de enorme achterban die we met behulp van social media in een korte tijd hebben opgebouwd.” Het gebied rondom De Mengfabriek geeft ruimte voor een nieuwe sociale, culturele en economische hotspot. Daar horen ook lokale producten bij, waaronder bier.

Voor de verbouwing heeft Brouwerij Boegbeeld minimaal €30.000 nodig. Op dit moment staat de teller op 70% met €21.299 met nog een maand te gaan. “Er zijn een hoop mensen die ons bier nog niet hebben kunnen proeven vanwege de beperkte voorraad. Je wil natuurlijk wel weten waar je in investeert. Daarom moedigen we iedereen aan om op 1 mei ons bier te komen proeven.” Het is nog tot 22 mei mogelijk om mee te doen.

Bekijk snel de crowdfundingscampagne van Brouwerij Boegbeeld!

Bieren van brouwerij Boegbeeld