Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Boegbeeld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Boegbeeld

Brouwerij Boegbeeld is een bierbrouwerij uit 's-Hertogenbosch (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Brouwerij Boegbeeld header
Logo Brouwerij Boegbeeld
Kutbier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Boegbeeld

Brouwerij Boegbeeld heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Boegbeeld!
 • Boegbeeld Oranjekater - Wit - 6%

  Oranjekater is een fel oranje gekleurd witbier van 6% alcohol. Een hoppig, ietwat bitter, maar toch fris biertje. 

 • Kutbier - Blond - 6,3%

  Kutbier is een pittig blond bier dat is vernoemd naar het pittige karakter van de Bossche Kut! Het bier heeft een zoetekarakter mede dankzij de toevoeging van gedroogde pruimen. 

  Achtergrond informatie

  Eigen brouwerij

  Brouwerij Boegbeeld is opgericht in 2015 in Den Bosch door Janneke en Mary-jane. Mary-jane verliet de brouwerij na verloop van tijd en Janneke runt de brouwerij sindsdien samen met haar man Martijn. Brouwerij Boegbeeld zit gevestigd in de Uilenburg, in een van de oudste en schitterende straatjes van hartje Den Bosch.

  Achtergrond

  Janneke is afgestudeerd aan de HAS voor Food Design & Innovation. Voor een project ‘Eigenheid’ heeft ze een bier gemaakt voor vrouwen met pit. Vroeger speelde ze niet graag met poppen. Ze klom liever in een boom. Vandaar dat ze een bier maakte met rode pepers erin, walnoten voor de beauty & brains en honing. 

  Lees ook

  Dit project was zo goed bevallen dat ook haar afstudeerproject volledig in het teken van bier stond. Hiervoor ontwikkelde ze KOOKbier. Dit waren drie verschillende bieren namelijk, STOOFbier, WOKbier en BBQbier. Deze bieren waren speciaal voor mannen die geen idee hebben hoe koken nou eigenlijk werkt. Mannen die graag koken uit een pakje, waar precies op staat wat ze moeten doen. Zo zag het etiket van KOOKbier er dan ook uit. Als een pakje met daarop hele duidelijke, maar simpele instructies. Tijdens het brouwproces zijn er kruiden toegevoegd die normaal tijdens het koken van de gerechten gebruikt worden. Op deze manier hoeven de mannen zelf niet te kruiden en kan er vrij weinig misgaan.

  Met dit project won ze de Foodmanship award en werd ze vermeld op verschillende websites en in diverse bladen. Al met al was haar bier dus een groot succes. Daar moest ze iets mee.

  Via via leerde ze Mary-jane kennen. Op een avond in de kroeg worden vaak goede ideeën bedacht. Zo ook het idee om samen een brouwerij te beginnen in Den Bosch.

  Mary-jane volgt de studie Communication & Media Design en heeft daar al een aantal succesvolle projecten mogen uitvoeren. Onder die projecten viel ook het produceren van een eigen tijdschrift. Een blad over koffie speciaal voor de koffieliefhebbende student. Zij nam hier de rol van hoofdredactrice op zich en het blad werd genomineerd voor een LOF-studentenprijs. Daardoor kwam ze in contact met Thomas Hendriks, hoofdredacteur voor Quest. Hij was zeer te spreken over het tijdschrift en heeft een stageplek gecreëerd voor Mary-jane, waar ze vervolgens een nieuw project mocht starten en leiden in het kader van het 10-jarige jubileum van het populaire wetenschapsblad, genaamd Quest Test Nederland.

  Dit project zorgde voor een enorme groei in de bezoekersaantallen van de website en mogelijkheden tot nieuwe inkomstenbronnen voor het blad. Ze vindt het belangrijk om zich breed te oriënteren en nieuwe dingen leren hoort daar natuurlijk bij. Op het moment leert ze in een hoog tempo zo veel mogelijk over het ontwikkelen, brouwen, proeven en verkopen van bier.

  Twee heel verschillende meiden, met twee verschillende achtergronden, maar eenzelfde passie voor het neerzetten van mooie concepten. En eenzelfde liefde voor bier, Den Bosch en gezelligheid. Dit zorgt voor hele vruchtbare en fijne samenwerking. De twee vullen elkaar super goed aan en vinden het vooral heel belangrijk om te blijven lachen. 

  Brouwerij Boegbeeld in het nieuws

  • oranjekater // pixabay

   Een echte Oranjekater

   Brouwerij Boegbeeld heeft een witbier gebrouwen speciaal voor Koningsdag: Oranjekater. Maar nu koningsdag 2020 niet meer doorgaat past de naam beter dan ooit. 

  • Het Knapste Etiket van 2017

   De finalisten van Het Knapste Etiket 2017

   De jury heeft gesproken! Tien commerciële brouwers en drie thuisbrouwers gaan door voor de felbegeerde Gouden Fles. Ze strijden om de titel van het Knapste Etiket van 2017.

  • Brouwerij Boegbeeld met vlag

   Brouwerij Boegbeeld zoekt nieuwe locatie

   Brouwerij Boegbeeld zoekt een nieuwe locatie.

   De bierbrouwerij gaat weg uit De Mengfabriek bij de Tramkade in Den Bosch. 

  Cookie instellingen