Kutbier uit Den Bosch

Kutbier uit Den Bosch

Janneke Pieters en Mary-Jane Snelders uit Den Bosch maken bij bierliefhebbers in heel Nederland de tongen los, met het zelf gebrouwen Bossche Kutbier. 

19 oktober 2015 om 16:36


Het eerste brouwsel van dit Kutbier, goed voor een paar duizend flesjes, was binnen zes dagen al uitverkocht.

Kutbier ontzettend succesvol

Liefhebbers van en nieuwsgierigen naar het nieuwe Kutbier komen uit alle delen van het land naar de Tramkade in Den Bosch. In één van de hallen van een leegstaand industrieel complex, was zondag de laatste mogelijkheid om het bestelde bier af te halen.

De brouwende vrouwen, Janneke en Mary-Jane, zijn stomverbaasd en blij dat hun Kutbier zo succesvol is. "We zijn op Facebook wijd verspreid, overal kun je ons terugvinden", zegt Janneke Pieters. "We staat er zelf versteld van hoe groot de vraag is en dat mensen het zo leuk vinden."

Ode aan de Bossche volksvrouw

Kutbier etiketHet bier is een ode aan de Bossche volksvrouw, ofwel de Bossche Kut. "Een Bossche Kut is een vrouwtje met een heel onnatuurlijke haarkleur, die heel veel make-up draagt en vaak op een brommertje door de stad gaat", vertelt Mary-Jane Snelders. Die daar aan toevoegt dat ze in veel gevallen de naam Anita, Sharon of Jane zal dragen.

Kutbier is blond met pruimen

Aan de receptuur heeft Janneke Pieters een half jaar gesleuteld. "Het is een blond bier met pruimen. Het is geen muffe pruim. Samen met korianderzaad geeft dat een frisse smaak aan het bier." Pieters weet waar ze het over heeft want ze is afgestudeerd aan de Hogere Agrarische School voor Food Design & Innovation. De ingrediënten van Kutbier zijn: water, gerstemout, gedroogde pruimen, hop, gist en korianderzaad. Kutbier heeft 6,3% alcohol. Benieuwd naar het brouwproces?

Vanaf begin december weer verkrijgbaar

Omdat het Kutbier als een gek verkoopt gaan de dames alweer snel achter de brouwketel. Begin december moet een nieuwe lading Kutbier leverbaar zijn om de dorst te lessen. Brouwerij Boegbeeld, maakt de tongen letterlijk los.

Brouwerij Boegbeeld

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Eric smulders (gast) op 11-01-2019 om 18:21:03

Vandaag 10 flesjes gekocht voor een collega die bier drink en naar een andere plaatst gaat werken.leuk om kutbier als kado mee te geven.top hoor

Reclame van Lagunitas Waldos' Special Ale

Het ontstaan van Lagunitas Waldos' Special Ale
In het filmpje vertellen de brouwers van het speciaalbier Lagunitas Waldo's Special Ale hoe het biertje is ontstaan. Een tripel IPA die zeer vol is van smaak!

Meer reclames van Lagunitas Waldos' Special Ale

Laatste reacties