Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Studentendisco \'Dansen bij Jansen\' protesteert tegen Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

'Dansen bij Jansen' protesteert tegen Heineken

23 mei 2012 om 11:33

Dansen bij Jansen in Amsterdam protesteert tegen Heineken. Als vorm van protest tegen de hoge bierprijzen van zijn huisbrouwer verkoopt hij in zijn studentendiscotheek massaal flesjes van Jupiler.

Logo Heineken brouwerij
Heineken Brouwerij

Waarom Heineken verkopen?

Eigenaar Svairin Sardjoe van studentendiscotheek 'Dansen bij Jansen' is sinds de oprichting van de discotheek verplicht om bier van Heineken te verkopen. Hij is daartoe verplicht, omdat het pand is gehuurd door de brouwer (Heineken). Heinken verhuurt het pand weer aan de ondernemer, in dit geval Svairin Sardjoe.

Geen Heinken maar Jupiler

Lees ook

Vorige week meldde 'Misset Horeca' dat de inkoopprijs van bier, waaronder die van Heineken, sinds 2008 met 25% is toegenomen. Die verhoging blijkt ook vooral de bron van ergernis te zijn bij Sardjoe.

‘Bij de start van ons bedrijf hebben we met Heineken een deal gesloten. Vervolgens verhoogt de brouwer de prijzen, maar kunnen wij de overeenkomst niet opzeggen omdat we van Heineken huren’, zo tekent Het Parool op uit de mond van de ondernemer.‘Bij de start van ons bedrijf hebben we met Heineken een deal gesloten. Vervolgens verhoogt de brouwer de prijzen, maar kunnen wij de overeenkomst niet opzeggen omdat we van Heineken huren’, zo tekent Het Parool op uit de mond van de ondernemer.

Volgens AT5 neemt Dansen bij Jansen jaarlijks 400 hectoliter af, door de prijsstijging gaat hier dus om tienduizenden euro's. Bij een bestelling voor een biertje krijgt de klant daarom Als vorm van protest een flesje Jupiler in plaats van een glas Heineken. Natuurlijk is er bij specifieke aanvraag ook gewoon Heineken te verkrijgen.

Oplossing

Ton Poppes, voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, heeft aan AT5 laten weten dit nog nooit eerder te zijn tegengekomen. Heineken heeft vervolgens aan de omroep laten weten dat de protestactie binnen de regels valt, en hoopt dat een gesprek het conflict kan oplossen. 

Cookie instellingen