Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

DAVO The Don | Mitra bier van de maand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

DAVO The Don: Mitra bier van de maand

11 maart 2022 om 11:04

The Don van DAVO Bieren is het Mitra bier van de maand maart 2022. Met de uitverkiezing dingt het bier mee naar de titel 'Bier van het Jaar'.

Mitra bier van de maand maart
Davo bieren logo
Davo bieren header

Mitra bier van het jaar 

Bier van het jaar bij Mitra Mitra gaat ook dit jaar op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot het 'Mitra bier van de maand'.

Consumenten kunnen gedurende de maand hun stem uitbrengen op het bier (Ja of Nee). Op deze manier krijgt het bier een percentage van positieve stemmen. Het bier dat het het hoogste percentage positieve stemmen krijgt wordt gekroond tot het 'Mitra bier van het jaar'. Mitra Drankenspeciaalzaken houdt deze competitie in samenwerking met Biermagazine. 

DAVO The Don

DAVO The Don Russian Imperial Stout flesje en glas The Don van DAVO is een vatgerijpte Russian Imperial Stout die bovendien is geïnfuseerd met whisky. Het is een zwaar bier met 10% alcohol. De naam van het bier is afgeleid van St. Dmitri Donskoy (oftewel 'The Don'), een heerser in Noord-Rusland in de 14e eeuw. De krijger stond erom bekend om zijn tegenstanders dronken te voeren voordat men de strijd aanging.

Het bier heeft een gebrande geur met aroma's van vanille, chocola en karamel. De smaak is zoet met een bitter accent en toetsen van chocolade, karamel en vanille. De afdronk is lang en verwarmend. Dit speciaalbier gaat goed samen met blauwaderkaas of desserts met chocolade. 

Vorige winnaars

Dit is het vijfde jaar op rij dat deze competitie wordt gehouden. De vorige winnaars zijn: 

Lees ook

- Mitra Bier van het jaar 2021: Vicaris Tripel van Brouwerij Dilewyns

Mitra Bier van het jaar 2020: Rodulf de Viking van Grutte Pier

Mitra Bier van het jaar 2019: Joey Greenhorn van Kompaan

- Mitra Bier van het jaar 2018: Elixer van Grutte Pier

In 2022 zijn er tot nu toe drie gegadigden om bovenstaande bieren op te volgen. Naast The Don zijn dat Tevreden XXMMI en Battle Of The Battleships Duopack van vandeStreek Bier. Bekijk de huidige stand voor de verkiezing op de website van Mitra Drankenspeciaalzaken