Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mitra Bier van het Jaar 2021: Vicaris Tripel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mitra Bier van het Jaar 2021 bekendgemaakt

10 januari 2022 om 15:33

Het Mitra Bier van het Jaar 2020 is bekendgemaakt! Ook afgelopen jaar kon er maandelijks gestemd worden op een ander speciaalbier. Het bier dat de meeste 'ja-stemmen' kreeg is verkozen tot het bier van het jaar. 

Mitra bier van het jaar 2021 Vicaris Tripel
Vicaris logo
Vicaris Tripel

98% zegt 'JA' tegen Vicaris Tripel

Rodulf de Viking winnaar Mitra 2020 In de maand september werd Vicaris Tripel van Brouwerij Dilewyns tot het 'Mitra bier van de maand'. In die maand konden bierdrinkers hun stem uitbrengen op het bier. Vicaris Tripel kon maar liefst 98% van de stemmers bekoren. Met die score wist de Belgische Tripel Frontaal Rhodesian van de troon te stoten. Dat bier stond sinds januari bovenaan de verkiezing met een score van 96%. 

Vicaris Tripel

Vicaris Tripel is een blond tripel bier van hoge gisting met een licht moutige geur waar ook hints van fruit in zitten. De smaak is kruidig en volmondig met lichtzoete en fruitige tonen. Het bier sluit af met een aangenaam bittertje. Het is een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier met een rijping van 14 weken. Dit bier combineert goed met vis of gevogelte. 

Lees ook

98% van de stemmers heeft 'JA' gestemd op dit speciaalbier van Brouwerij Dilewyns. Hierdoor heeft deze Tripel de titel ' Mitra Bier van het jaar 2021' ontvangen. 

Bier van het jaar verkiezing

Mitra bier van het jaar Maandelijks laten Mitra en Bier! Magazine bierliefhebbers stemmen op hun favoriete bier. De winnaar van de maand ontvangt de titel 'Bier van de maand' en kwalificeert zich voor de 'Bier van het jaar' verkiezing.

Hoe meer bierliefhebbers 'JA' op het bier stemmen, hoe hoger de score aan het einde van het jaar is. Het bier met de hoogste beoordeling wint de verkiezing.

Vorig jaar werd Rodulf de Viking van Grutte Pier verkozen tot Mitra Bier van het Jaar

Bier van de maand januari 2022

Ook in 2022 is het weer mogelijk om op je favoriete bier te stemmen. In januari 2022 doen voor het eerst twee bieren samen mee aan de verkiezing. Het Battle Of The Battleships Duopack van vandeStreek Bier bestaat uit twee verschillende IPA's. De clash tussen twee zwaargewichten in de IPA klasse: de klassieke West Coast IPA, bekend om zijn frisse bitterheid, en de moderne New England IPA bomvol fruitigheid. Welk bier komt als winnaar uit deze strijd? Proef ze allebei en stem op: vandestreekbier.nl/battleship én natuurlijk op de website van Mitra Drankenspeciaalzaken

Cookie instellingen