Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Bierkoning 25 jaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Bierkoning 25 jaar

18 augustus 2010 om 14:56

De internationaal bekende speciaalbierenwinkel De Bierkoning aan de Paleisstraat in Amsterdam viert haar 25-jarig bestaan.

www.debierkoning.nl

Al 25 jaar probeert het team van de Bierkoning het publiek kennis te laten maken met de vele variëteiten die de bierwereld rijk is. Van heinde en verre haalt de Bierkoning bieren bij brouwerijen weg en van heinde en verre komen bierliefhebbers speciaal naar de winkel om te proeven hoe ze smaken.

Met het 25 jarig bestaan is een mijlpaal bereikt en dus gaat er een feestje gevierd worden met zowel de verantwoordelijke brouwers als de genietende consumenten. Zes dagen lang staat de Bierkoning nog wat meer in het teken van bier dan dat het al deed, dankzij de toezegging van maar liefst acht brouwers om in de winkel zelf hun bier aan het publiek te serveren. Daarnaast hebben negen brouwerijen een speciaal bier ter ere van de verjaring van de Bierkoning gebrouwen. Ook die zullen tijdens onze feestweek in ruime mate op voorraad zijn.

Lees ook

Het voorlopige programma:

Maandag 30 augustus, 20.00 uur:
'Hout'-proeverij olv Menno Olivier in bierproeflokaal In de Wildeman (beperkt aantal plekken; inschrijven bij de Bierkoning of In de Wildeman).

Dinsdag 31 augustus, 17.00 - 19.00 uur:
Brouwerij Vat No. 13 presenteert zijn bier in de Bierkoning. Mogelijkheid tot signeren T-shirts.

Dinsdag 31 augustus, 15.00 – 19.30 uur:
Tim Sketleton en Tim Webb signeren hun boek 'Around Amsterdam in 80 Beers' in de Bierkoning.

Woensdag 1 september, 17.00 - 19.00 uur:
Brouwerij Klein Duimpje presenteert zijn bier in de bier in de Bierkoning (onder voorbehoud)

Donderdag 2 september, 17.00 - 19.00 uur:
Brouwerij de Snaterende Arend en Stichting Noord-Hollandse Alternatieve Bierbrouwers presenteren hun bier in de Bierkoning. Mogelijkheid tot signeren T-shirts.

Vrijdag 3 september, 17.00 - 19.00 uur:
Brouwerij 't IJ (Extra Speciale Vlo & 25-Jaarsbier) en Brouwerij Christoffel (oak aged Bock) presenteren hun bieren in de Bierkoning. Mogelijkheid tot signeren T-shirts.

Zaterdag 4 september, 13.00 - 18.00 uur:
Drie buitenlandse brouwerijen presenteren hun bieren in de Bierkoning. Namen worden voorlopig nog even geheim gehouden. Mogelijkheid tot signeren T-shirts.

Zaterdag 4 september, 20.00 uur:
Feestelijke afsluiting feestweek tgv 25 jaar De Bierkoning in proeflokaal Brouwerij de Prael, incl presentatie jubileumbieren (voor genodigden).

Meer info vind je op de www.debierkoning.nl.

Cookie instellingen