Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Weizenbock van Brothers in Law Brewing | Zomers bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De zon in met Brothers in Law

22 mei 2018 om 11:46

Met de Weizenbock gaan de Brothers In Law deze zomer het terras op. Een mooie donkerblonde Weizen; maar dan hoppiger, intens bloemig en met hinten van mandarijn.

Brothers in Law Weizenbock
BIL Weizenbock in een glas
BIL Weizenbock logo

Weizenbock

Weinig bieren combineren zo mooi verschillende stijlprofielen als de Weizenbock. De combinatie van de natuurlijke troebelheid en gistachtige textuur van Weizen combineren geweldig met het moutige van de Bockbier-stijl.

Lees ook

Hybride bierstijl

Brothers in Law Weizenbock flesjes "Dit is een wat complexere bierstijl om te brouwen en dat sprak me er dan ook erg in aan;" aldus brouwer Tim Freriks. "Ik ben erg blij met de balans, het is een mooie volle Weizen geworden, maar zeker ook met een vleug karakter van de Bock-stijl."

Door te dryhoppen in plaats van de hop mee te brouwen, is de bekende Brothers In Law-twist aan de Weizenbock gegeven. Hierdoor is dit rijke, volle bier ook bloemig, verrassend fris en doordrinkbaar geworden.

Ook zijn hierdoor duidelijk hinten van mandarijn aanwezig in de geur. En met 6.2% is er nog steeds niets aan de hand.

Zomers met diepgang

Al met al is BIL Weizenbock perfect bier voor in de zon. Een frisse en doordrinkbare Weizen, met een hele mooie gelaagdheid en diepgang.