Desperados flesjes

Desperados mag 'tequila flavoured' blijven

Tequila mag op het etiket van de Desperados bieren blijven staan. De Mexicaanse raad van tequilamakers vond het onterecht dat er tequila op het bieretiket stond, aangezien er volgens heen geen tequila is toegevoegd.

20 mei 2019 om 13:19


Desperados met tequila

In de zomer van 2017 spande de Mexicaanse instantie een zaak aan tegen Heineken, de eigenaar Desperados. De Mexicanen beweerden dat tequila geen essentieel bestandsdeel van het bier is. Het gebruik van het woord zou daarom ontoelaatbaar en misleidend zijn.

Deserados: Tequila flavoured beerDe ingrediënten van Desperados Original zijn: water, gerstemout, glucosesiroop, suiker, hop extrakt, citroenzuur en aroma (75% tequila). De hoeveelheid tequila (aroma) is dus inderdaad vrij laag in het bier. 

Oordeel rechter

De Amsterdamse rechtbank oordeelde dat er niet kan worden aangetoond dat tequila geen essentieel bestanddeel van het bier is. Volgens de rechter kan het niet worden uitgesloten dat de kleine hoeveelheid tequila wel degelijk een essentieel kenmerk is van de smaak van het bier. Heineken mag het woord 'tequila' dus gewoon blijven gebruiken op de etiketten. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Parbo bier

Smoes
Twee mannen gaan onder het mom van een meditatiecursus en yoga naar de bar om bier te drinken.

Meer reclames van Parbo bier

Laatste reacties