Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken conflict over tequila in Desperados bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zit er wel tequila in Desperados?

03 juli 2017 om 15:03

Heineken heeft de trots van Mexicaanse tequilamakers gekrenkt. Volgens de Mexicaanse tequilamakers bevat Desperados geen tequila, dus de vermelding ervan op het etiket is ongepast.

Heineken Desperados Tequila Conflict
Desperados
Desperados Logo

Desperados van Heineken

Op het label van het Heineken bier Desperados staat het woord 'tequila'. De Mexicaanse raad van tequilahouders vindt dat onterecht. Zij beweren dat er geen tequila aan het bier is toegevoegd.

Smaaktoevoeging Desperados

Desperados behoort tot de kleine groep van internationale merken van Heineken en is volgens de brouwer een bier met tequilasmaak. Desperados is dus een 'tequila flavoured beer'. Heineken zegt dat hun smaaktoevoeging tequila bevat die zij afnemen in Mexico van leden van de CRT (Consejo Regulador del Tequila). Ook zegt Heineken dat ze ervoor zorgen dat het product volledig voldoet aan alle regels en vereisten voor etikettering.

De club van Mexicaanse tequilamakers stelt echter dat Heineken wel degelijk regels overtreedt die moeten zorgen voor bescherming van namen van lokale producten. Volgens directeur Ramón González claimt Heineken dat de smaaktoevoeing voor 75 procent uit tequila bestaat. Maar uit onderzoek van de tequilamakers en een gezondheidscentrum in Madrid zou blijken dat Desperados geen tequila bevat.

Desperados bierflesjes

Lees ook

Smaakversterkers

Het probleem lijkt te zitten bij de hoeveelheid smaakversterkers die aan het bier worden toegevoegd en het recept dat daarvoor wordt gebruikt. De vraag is waarom de Mexicaanse tequilamakers niet eerder aan de bel trokken. Desperados is immers al twintig jaar op de markt. Volgens González kwam dit door de juridische kosten, aangezien dat het om een internationale zaak gaat. 

Verkrijgbaar en omzet

Desperados wordt niet in Mexico verkocht. Wel wordt Desperados verkocht in onder meer Nederland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Polen. Heineken zou in 2016 in totaal 349 miljoen liter Desperados hebben verkocht, wat een omzet van 1,2 miljard dollar opleverde.

Cookie instellingen