Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

d'Olle Grieze Cluyn | Mitra bier van de maand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

d'Olle Grieze Cluyn: Mitra bier van de maand

09 april 2020 om 12:56

In april 2020 is d'Olle Grieze Cluyn gekozen als bier van de maand bij Mitra. Dit speciaalbier is daarmee kandidaat voor de titel Mitra bier van het jaar.

bier van de maand april \\ bier van het jaar
Brouwerij Kleine Beer
Brouwhotel Parkzicht

Mitra bier van het jaar 

Mitra gaat opnieuw op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Mitra Drankenspeciaalzaken organiseert deze verkiezing in samenwerking met Biermagazine

D'Olle Grieze Cluyn D

In april 2020 is D'Olle Grieze Cluyn gekozen als bier van de maand bij Mitra. Het bier van de maand is verkrijgbaar bij alle Mitra drankenspeciaalzaken en online in de webshop.

D'Olle Grieze Cluyn is een donkerbruin bier met een licht geroosterde geur. Het Kluin bier heeft een mooie volle smaak met veel mout en een duidelijk aanwezige bitter. Het bier eindigt met bittere afdronk en duidelijke geroosterde smaak. 

Lees ook

Ieder jaar wordt er ter ere van het Bierfestival Groningen een speciaal D'Olle Grieze bier gebrouwen. Dit jaar is het een kluin bier dat is een bierstijl die vroeger zeer bekend was in Groningen en omstreken. Het is een bier gebrouwen met ongeveer 40 procent haver. D'Olle Grieze Cluyn is gebrouwen door Noordelijke brouwers. 

Genomineerde bieren voor bier van het jaar

Grutte Pier was in 2018 de eerste brouwerij die de titel 'Mitra bier van het jaar' in de wacht sleepte met Elixer. Het bier van het jaar 2019 werd Joey Greenhorn van Kompaan uit Den Haag. In 2020 jaar zijn de volgende bieren verkozen als bier van de maand en zij maken dus kans om de opvolger van Joey Greenhorn en Elixer te worden. 

- Januari: DAVO Migaloo
- Februari: Grutte Pier Rodulf de Viking
- Maart: G de Goudale Grand Cru
- April:  D'Olle Grieze Cluyn

Zou je ook graag mee willen beslissen over wat het bier van het jaar gaat worden? Geef dan nu je mening over dit speciaalbier. Bekijk alle bieraanbiedingen bij Mitra.

Cookie instellingen