Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duitse brouwers vrezen zomers tekort aan bierflesjes

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duitse brouwers vrezen zomers tekort aan bierflesjes

19 mei 2022 om 14:53

Duitse brouwerijen vrezen voor een tekort aan flesjes voor hun bier vanaf de zomer. De belangrijkste reden hiervoor is de forse stijging van de energieprijzen.

Kratten bier uit Duitsland
Warsteiner
franziskaner bieren

Stijgende energiekosten

Deutscher Brauer-Bund Met name de snel stijgende energieprijzen zouden de productie van de flessen duurder maken. De Duitse Vereniging van de Glasindustrie waarschuwde ook dat de energieprijscrisis de industrie voor grote uitdagingen stelt. Een woordvoerster gaf aan dat de energiekosten nu 500 procent hoger zijn dan een jaar geleden. De productie van glazen flessen is zeer energie-intensief. Volgens de woordvoerster maakt energie tot 20 procent uit van de bedrijfskosten in de glasindustrie.

De Deutscher Brauer-Bund roept consumenten op om hun lege statiegeldflessen te retourneren.

Lees ook

Diversiteit in gevaar

Naast het tekort aan flessen zijn er ook te weinig vrachtwagenchauffeurs om de logistieke keten in stand te houden. Hierdoor moeten brouwerijen met aflopende contracten soms tot 80% meer betalen voor nieuwe glazen flessen vergeleken met een jaar geleden. De tekorten treffen juist kleine en middelgrote brouwerijen, waardoor de diversiteit in het Duitse bierlandschap in gevaar is. 

Cookie instellingen