Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel en beste sommelier ter wereld brouwen bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Duvel en beste sommelier ter wereld brouwen bier

Duvel en beste sommelier ter wereld brouwen bier

19 maart 2019 om 09:21

Samen met Duvel-meesterbrouwer Hedwig Neven experimenteerde de wereldkampioen sommelier Arvid Rosengren met het blenden van bieren. Het bier zal gelimiteerd verkrijgbaar zijn.

Wereldkampioenschap Sommelier

België is hét bierland bij uitstek. En toch vond daar afgelopen vrijdag de finale van het Wereldkampioenschap Sommelier plaats. Antwerpen was gaststad voor het prestigieuze ‘Concours du Meilleur Sommelier du Monde’.

De wereldkampioen van 2016 was de Zweed Arvid Rosengren. Hij droeg die titel vrijdag over aan zijn opvolger. Maar niet zonder eerst nog een biertje te brouwen in de nieuwe microbrouwerij bij Duvel Moortgat. Want een sommelier moet méér kunnen dan enkel wijn proeven.

Samen met Duvel-meesterbrouwer Hedwig Neven experimenteerde hij met het blenden van bieren. Het resultaat is de eerste DUVEL COLLAB. Een hoppig bier met een fruitige, speelse afdronk. De aanwezige sommeliers proefden het bier als eerste tijdens het galadiner na het WK. De co-brew is binnenkort ook tijdelijk en in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar in het Duvel Depot (Puurs) en in de Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck

Duvel Collab

Blenden van bieren

Hedwig Neven, meesterbrouwer bij brouwerij Duvel Moortgat sinds 1993, en Arvid Rosengren, beste sommelier ter wereld sinds 2016, zijn beiden even gepassioneerd door hun vak en experimenteerden samen met bier in de nieuwe microbrouwerij bij Duvel Moortgat in Puurs. Die microbrouwerij werd trouwens speciaal voor dit soort proeven en tests gebouwd. Na twee dagen vol blenden en samenvoegen van bieren, is de eerste co-brew een feit. Cheers to pure craftsmanship!

Arvid Rosengren: “Het idee was om een bier te brouwen dat vooral ook sommeliers en wijndrinkers kon bekoren. Het uiteindelijke resultaat is een vrij complex maar toch vlot drinkbaar en subtiel bier.”

Hedwig Neven: “Het blenden van verschillende bieren is een techniek die is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Uiteindelijk is dit bier het resultaat van amper 13 blends. Het werd een moutig en hoppig bier, met wat houteffect in het midden en een fruitige, speelse afdronk. Het was trouwens erg inspirerend om samen te werken met een van de beste neuzen van de wereld. Als iemand smaken kan filteren en geuren kan selecteren, dan is het Arvid.”

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties