Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Tripel Hop Cashmere vast in het assortiment opgenomen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Tripel Hop Cashmere vast in het assortiment opgenomen

26 februari 2020 om 11:35

Brouwerij Duvel Moortgat brengt een tweede variant van hun Tripel Hop bier blijvend op de markt. Duvel Tripel Hop Cashmere wordt vast in het assortiment opgenomen.

Duvel Tripel Hop Cashmere uitgeschonken
Duvel Tripel Hop
Duvel Tripel Hop Cashmere

Duvel Tripel Hop

Duvel Moortgat brengt sinds 2012 hun Duvel Tripel Hop uit. In de eerste jaren was dit bier ieder jaar anders, door jaarlijks een andere derde hopsoort toe te voegen aan het bier. In 2016 werd de permanente Tripel Hop vastgesteld nadat liefhebbers konden stemmen op de eerder verschenen edities. Duvel Tripel Hop Citra was de winnaar en dat bier werd vanaf dat moment dé Duvel Tripel Hop. 

Duvel Tripel Hop Citra

Introductie Tripel Hop Cashmere

Vorig jaar maart introduceerde de Belgische brouwer een volgende variant, namelijk Duvel Tripel Hop Cashmere. Dit bier werd als limited edition uitgebracht, maar de reacties waren dusdanig positief dat het bier nu vast in de schappen komt te staan. 

Lees ook

Cashmere is een vrij nieuwe hop die een kruising is tussen de vrouwelijke cascade hopplant en de mannelijke hop Northern Brewer. Deze hopvariëteit leidt in dit bier tot een typische Duvel smaaksensatie, verrijkt met tonen van meloen, perzik, citrus en kokosnoot.

Dry Hopping

Voor het brouwen van Duvel Tripel Hop voegen de brouwers niet alleen een derde hop toe, maar ze passen de dry-hopping techniek toe. Deze brouwtechniek houdt in dat er naast de hop tijdens het kookproces ook nog extra hop toegevoegd worden in een latere fase van het brouwproces (tijdens de lagering). Dit maakt dat de hoparoma’s intenser en verfijnder aanwezig zijn in het uiteindelijk speciaalbier. 

Het bier wordt in eerste instantie opnieuw op de Belgische markt geïntroduceerd en is verkrijgbaar bij verschillende supermarkten en warenhuizen. Het is nog niet bekend wanneer het bier weer in Nederland verkrijgbaar zal zijn.