Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gelimiteerde Duvel Tripel Hop gelanceerd: Cashmere

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gelimiteerde Duvel Tripel Hop gelanceerd: Cashmere

11 maart 2019 om 17:00

Duvel brouwt uitzonderlijk nieuwe Tripel Hop met de exclusieve hopsoort Cashmere. Naast permanente Duvel Tripel Hop Citra nu ook gelimiteerd Duvel Tripel Hop Cashmere op de markt.

Duvel Tripel Hop Cashmere
Duvel Tripel Hop Citra

Duvel Tripel Hop Cashmere

In 2007 brachten de Duvel brouwers de allereerste Duvel Tripel Hop op de markt. Sindsdien hebben ze de smaak goed te pakken en zijn ze steeds op zoek gegaan naar nieuwe hopsoorten om te matchen met de authentieke smaak van Duvel. Sinds 2017 is Duvel Tripel Hop Citra permanent te proeven, maar dat hield de Duvel brouwers niet tegen om dit jaar nog eens een gelimiteerd speciaalbier te maken.

De brouwers zijn constant op zoek naar nieuwigheden en dit jaar slagen ze er opnieuw in om een verrassende smaakcombinatie neer te zetten met een exclusieve hopsoort: Cashmere.

Het typische Duvel smaakpalet wordt verrijkt met toetsen van citrus, perzik, meloen en kokosnoot. Kortom: een tropische storm in een flesje. De limited edition Duvel Tripel Hop Cashmere is beschikbaar vanaf 1 april beschikbaar bij de Belgische drankenhandel en Colruyt. 

Innoverende smaken

Samen met de andere Duvelbrouwers gaat meesterbrouwer Hedwig Neven constant op zoek naar innoverende bieren en smaken. De passie voor brouwen en de ambitie om nieuwe smaken te creëren zorgt in 2019 voor een tijdelijk en gelimiteerd gebrouwen Duvel Tripel Hop.

Terwijl de klassieke Duvel met twee hopsoorten (Saaz-Saaz en Styrian Golding) gebrouwen wordt, selecteren de meesterbrouwers van Duvel sinds 2007 ook een derde hopsoort wat telkens voor een verrassend en boeiend smaakprofiel zorgt. Een unieke Tripel Hop is geboren. Sinds enkele jaren is Duvel Tripel Hop Citra een vaste referentie, naast de wereldbekende ‘klassieke’ Duvel.

Duvel Tripel Hop Citra

Lees ook

Voor de kersverse Duvel Tripel Hop selecteerden de brouwers een nieuwe generatie hop. Eentje voor de kenners: ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant.

Resultaat is een eenmalig brouwsel van 9,5% alcohol, met fruitige tonen van citrus, perzik, meloen en tropische kokosnoot. Biersommeliers bestempelen Cashmere al langer als ‘rising star’. Het is een zeer gegeerde nieuwkomer in de hopwereld. Liefhebbers van speciaalbieren en dan met name van Belgische IPA bieren kunnen beginnen watertanden. Maar ook de typische Duvel-karakteristieken bewaard blijven. Brouwmeester Hedwig: “Het was voor ons niet evident om Cashmere op de kop te tikken. Omdat het om een nieuwe hopsoort gaat, is er op dit moment slechts een beperkte voorraad beschikbaar. Gedurfd, vernieuwend en absoluut het wachten waard.”

Citra

Duvel Tripel Hop werd voor de eerste keer gebrouwen in 2007 en sindsdien lanceerde de brouwerij nog verschillende gelimiteerde Tripel Hop bieren. In 2016 ging de brouwerij op zoek naar dé ultieme Duvel Tripel Hop en kwam de ‘Duvel Tripel Hop Tasting Kit’ op de markt. Een tasting box met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities: Amarillo, Citra, Sorachi Ace, Mosaic, Equinox en HBC291.

Duvel Tripel Hop Tasting Pack De flesjes werden onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke en pure smaakbeleving. De Tripel Hop met Citra, een Amerikaanse hopsoort uit de Yakima-valley in Washington, werd door duizenden Duvelfans gekozen als de absolute nummer één. Geen wonder, want Citra is een echt prijsbeest en won verschillende awards en medailles.

De Duvel Tripel Hop van 2012 rijfde zowel een gouden medaille binnen op de Brussels Beer Challenge als de consumententrofee op het Belgische Zythos Bierfestival. Sindsdien is Duvel Tripel Hop Citra, naast de klassieke Duvel, permanent op de markt, te koop in supermarkten en bij bierhandelaars en ook horecazaken namen het bier op in hun gamma. Duvel Tripel Hop Cashmere is intussen al de zevende Duvel Tripel Hop die tijdelijk het levenslicht ziet.

Dry Hopping

Voor het brouwen van Duvel Tripel Hop voegen de brouwers niet gewoon een derde hop toe, maar ze passen de dry-hopping techniek toe. Deze brouwtechniek houdt in dat er naast de hop tijdens het kookproces ook nog extra hop toegevoegd worden in een latere fase van het brouwproces (tijdens de lagering).

Dit maakt dat de hoparoma’s intenser en verfijnder aanwezig zijn in het finale bier. Bij deze nieuwe Duvel Tripel Hop gebruiken de brouwers de exclusieve aromahop Cashmere als derde hopsoort. Deze hop wordt geteeld in de Verenigde Staten en verrijkt het smaakpalet van Duvel met fruitige tonen van citrus, perzik, meloen en tropische kokosnoot.

Cookie instellingen