Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Tripel hop met experimentele hop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Tripel hop met experimentele hop

28 januari 2016 om 13:30

Elk jaar wordt er een andere derde hopsoort toegevoegd om Duvel Tripel Hop te brouwen.

Dit jaar kozen de brouwers HBC 291. Een hopsoort die zo nieuw is, dat er nog geen officiële naam voor is.

Duvel Tripel Hop 2016
Duvel Tripel Hop 2016
Duvel Moortgat brouwerij logo

De hopsoorten Saaz Saaz en Styrian Golding vormen de basis voor de welbekende DuvelDuvel Tripel Hop bevat jaarlijks een derde verrassende hopsoort.

HBC 291 Hop

Duvel Tripel Hop 2016 Voor Duvel Tripel Hop 2016 kozen de brouwers voor HBC 291 hop. Een hopsoort die zo nieuw is, dat er nog geen officiële naam voor is. Deze nieuwe hopsoort zorgt onder meer voor aroma’s van zwarte peper, rozen en lavendel. Deze geselecteerde hop maakt deel uit van een innovatief kweekprogramma en de Duvel brouwers zijn een van de eersten om deze HBC 291 hop op grotere schaal te gebruiken.

Lees ook

Bepalend voor het bier

Duvel Tripel Hop 2016 met HBC 291 hop Net zoals een druif bepalend is voor het karakter van een wijn, is hop dat voor bier. De brouwers hebben de afgelopen jaren een zeer goede samenwerking opgebouwd met een hopteler in een zonnige vallei, de Yakima Valley, in de staat Washington.

Dankzij het microklimaat ten oosten van het Cascade-gebergte, worden hier de beste hoppen van de Verenigde Staten geteeld. De HBC 291 hop is een gloednieuwe hopsoort die deel uit maakt van een innovatief kweekprogramma. Door aan dit programma deel te nemen krijgen de Duvel brouwers de mogelijkheid de nieuwste ontwikkelingen te testen

Vanaf medio februari is deze Duvel Tripel Hop te ontdekken bij drankenspeciaalzaak, supermarkt en café.