Door de nagisting op fles en het hoge koolzuurgehalte lukte het brouwerij Moortgat niet eerder om Duvel fatsoenlijk van de tap te krijgen.
Het speciaalbier Duvel stroomt vanaf morgen door de tapleidingen van de Rotterdamse kroeg Sijf! Bar restaurant Sijf is door de Belgische brouwerij Duvel Moortgat geselecteerd als testpunt en heeft daarmee het Duveltapdebuut in de Rotterdamse horecascene.
Duvel van de tap
Bij de Rotterdamse kroeg Sijf wordt in de regio het meeste speciaalbier per m² gedronken. Een gegronde reden om hier deze Rotterdamse primeur plaats te laten vinden. Duvel is met zijn 8,5 procent een stevig zwaar blond bier. Het bier wordt sinds 1923 gebrouwen en is droog en zoet van smaak.
Lees ook
Door de hoge nagisting op fles en de aanwezigheid van koolzuur was het tot voor kort onmogelijk om het bier fatsoenlijk uit de tap te krijgen. De Duvel brouwerij in Moortgat ontwikkelde een techniek waardoor de populaire smaak van het bier bewaard blijft en het tóch mogelijk is om het bier te tappen.
Kroegbaas Herman Hell vertelt: “Speciaalbier had vroeger een beetje een oude lullen imago, dit is mede door de komst van verschillende hippe micro brouwerijen allang verleden tijd. Wij voelen ons natuurlijk vereerd dat Duvel ons heeft geselecteerd als testlocatie. Wederom een mooie bevestiging voor onze liefde en passie voor speciaalbieren”.
Het eerste café ter wereld waar je Duvel van de tap kon bestellen is café Olivier in Utrecht. Dit is mogelijk sinds maandag 10 oktober.