Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

€ 0,80 voor een biertje?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

€ 0,80 voor een biertje?

09 januari 2013 om 13:25

Op naar het goedkopere bier! Vanuit Noord-Limburg vertrekt tegenwoordig 'de Uitgaansbus' vol met Nederlandse jongeren naar een discotheek in Duitsland. 

uitgaansbus

Eerder al schreven wij een bericht over de verwachting dat Nederlandse jongeren hun biertjes in 2013 over de grens zouden gaan drinken. In België en Duitsland zouden de biertjes goedkoper zijn, en dat is zo. De Nederlandse jongeren maken daar zeker gebruik van!

Discotheek

In het oosten van ons land rijden sinds kort bussen die jongeren naar Duitse uitgaansgelegenheden brengen. Een gat in de markt, want er zijn veel jongeren die tegenwoordig in Duitsland uitgaan. De grootste reden hiervoor is dat een biertje daar veel goedkoper is dan in Nederland. De bus rijdt naar discotheek Cheetah, een populaire discotheek in Duitsland.

Lees ook

Uitgaansbus

Een buskaartje kost tussen de €7,00 en €17,00. Dit ligt eraan vanaf waar je op de bus stapt. De busreis is inclusief entreegeld. Er zijn ongeveer 23 verschillende opstapplaatsen voor de reis naar de discotheek, deze zijn te vinden op de site van de uitgaansbus. De bus is voorzien van discolampen en wordt daarom ook wel de discobus genoemd. ''Een biertje vanaf €0,80 en op vrijdag zelfs al vanaf €0,73'' is de advertentietekst die op de bus staat.

Uiteraard zijn er wel een aantal regels waar de reizigers aan moeten voldoen. Er mag onder andere niets kapot gemaakt worden en zodra er wordt gekotst in de bus, wordt dit in rekening gebracht.

Alcoholleeftijd

Voor de jongeren onder de 18 jaar in Nederland is het goedkope bier over de grens heel fijn, want wie weet wordt de leeftijd om alcohol te drinken dit jaar nog verhoogd naar 18 jaar. Terwijl er in Duitsland nog geen woord over is gesproken. Daar is en blijft waarschijnlijk de leeftijd 16 jaar.

Biernet is benieuwd in hoeverre deze jongeren de Nederlandse biermarkt gaan beïnvloeden. Wil jij ook een ritje maken met deze bus, of meer informatie? Neem dan eens een kijkje op de website van de uitgaansbus.

Cookie instellingen