Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lowlander Beer voert campagne voor zeegras op Earth Day

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Earth Day: Lowlander voert campagne voor zeegras

22 april 2022 om 16:20

Botanisch brouwer Lowlander grijpt Earth Day aan om bewustwording te creëren over het wereldwijde zeegras tekort en zij voeren campagne om het te herstellen.

Cool Earth Lager met zeegras
Lowlander Cool Earth Lager blikje header
Zeegras in de Waddenzee

Lowlander voor zeegras

Iedere 10 seconden gaat er 40 m2 zeegras verloren, terwijl zeegras een belangrijke bondgenoot is in het tegengaan van klimaatverandering: het slaat CO2 maar liefst 35 keer sneller op dan het tropisch regenwoud. Met Lowlander's Cool Earth Lager draag jij bij aan de groei van de Nederlandse zeegrasvelden. Voor ieder blikje dat jij drinkt, plant de botanisch brouwer een nieuw zeegrasplantje terug.

Lowlander Popup op Earth Day Tijdens een unieke pop-up op Earth Day, kom je alles te weten over de kracht van zeegras terwijl je geniet van een botanisch gebrouwen Cool Earth Lager. De Lowlander pop-up is te bezoeken op vrijdag 22 april van 13.00 - 18.00 uur op het Museumplein.

1 bier = 1 zeegrasplant

Tijdens Earth Day voert Lowlander niet alleen campagne om het probleem achter het zeegras tekort aan te duiden, maar ook om de potentie van het kleine plantje onder de aandacht te brengen. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman licht toe: “Bij Lowlander hebben we een Cool Earth Lager gebrouwen die niet alleen goed smaakt - maar ook nog eens goed doet. Voor ieder blikje dat jij drinkt, planten we een zeegrasplantje terug in de Nederlandse Waddenzee. Zo maak je impact op een ontzettend makkelijke en smaakvolle manier.” De aanplant van zeegras is van groot belang voor het klimaat. Het helpt  de CO2-uitstoot te verminderen, de mariene fauna te beschermen en de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Lees ook

Stichting Zeegras

Om de groei van de Nederlandse zeegrasvelden te ondersteunen, heeft Lowlander de Cool Earth Lager gekoppeld aan Stichting Zeegras. Dit project midden in de Nederlandse Waddenzee wordt gerund door mariene ecologe dr. Laura Govers, in samenwerking met Natuurmonumenten en The Fieldwork Company. Het streven is om dit jaar 100.000 zeegrasplanten bij te planten, zodat de populatie vergroot kan worden tot 500.000. Het einddoel is om de komende 10 jaar zo’n 300 hectare aan zeegrasvelden te herstellen. Ook het team van Stichting Zeegras zal tijdens de Lowlander pop-up op Earth Day aanwezig zijn.

Cool Earth Lager in de hand boven zeegras

Over de Cool Earth Lager

De Lowlander Cool Earth Lager van 4,0% wordt gebrouwen in de klassieke pils stijl, wat betekent dat hij zuiver en verfrissend is en een frisse, hoppige smaak heeft. Lowlander brouwt het bier echter met citroengras, dat een onmiskenbare aromatische en verfrissende noot toevoegt. De Lager is ongefilterd voor een extra zachte, volle smaak en daarnaast is het bier ook nog eens glutenvrij. Naast de 4,0% is er ook een 0,3% Cool Earth Lager beschikbaar, voor een non-alcoholische Lager die net zo smaakvol is.