Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Echt Surinaams bier, een nieuwe concurrent?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Echt Surinaams bier, een nieuwe concurrent?

08 november 2012 om 11:21

Na een voorbereiding van drie jaar, is het dan nu eindelijk zover. Een nieuw Surinaams bier zal vanaf medio december op de markt komen.

 

Surinaamse vlag

Het bier wordt een 100% Surinaams product. Hier bleek eerder enige twijfel over te zijn. Geruchten gingen de ronde dat het zou gaan om buitenlands bier dat in Suriname zou worden gebrouwen. "Dat is zeker niet zo. Het is Surinaams en de brouwmeester gebruikt zijn eigen recept", verzekert  Marketing & Sales manager Kris Mathoera van producent Trans America Group of Companies.

Helaas is de naam van het nieuwe Surinaamse biertje nog niet bekend. ''Dit wordt pas bekend gemaakt bij de launch'', aldus Mathoera. 

Pilsener

De brouwers hebben gekozen voor pilsener bier. "Dat is wat de markt wil", verduidelijkt Mathoera. Het alcoholpercentage ligt op 5%. Gemikt wordt op de productie in 33 en 50 cl blikken en flessen van 30, 60 en 90 cl. In eerste instantie focussen de brouwers zich op de lokale markt, later zal er eventueel ook over export nagedacht worden.

Lees ook

Parbo

Een ander Surinaams bier is Parbo. Dit bier is niet 100% van Surinaamse bodem, want het product is eigendom van Heineken. Zonder Parbo van de troon te stoten, hoopt Mathoera dat ''de nieuwe smaak zeker in de smaak zal vallen, en dat het Surinaamse trotsgevoel aanwezig mag zijn''.

Ook de verhoogde accijnzen op sterke drank maken dat er meer ruimte is voor bier, rekent Mathoera.

Brouwen

Trans America Group of Companies heeft een capaciteit van 100.000 hectoliter per jaar. Volgens de investeerder zal er gebrouwen worden door middel van een modern brouwproces.

Waar Mathoera trots op is, is dat er volgens hoge milieustandaarden zal worden gewerkt. Er is een geavanceerde zuiveringsinstallatie waardoor het afvalwater dat naam bedrijf produceert, wordt gezuiverd en niet voor vervuiling van de Boomskreek zorgt. Er wordt volgens de manager alles aan gedaan om een milieuvriendelijk productieproces te hebben.

Cookie instellingen