Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eerste Nederlandse lambiekbier gebrouwen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eerste Nederlandse lambiekbier gebrouwen

13 januari 2015 om 12:47

Oscar Moerman van Brouwerij Eanske is de eerste Nederlander die lambiekbier heeft gebrouwen. Normaal gesproken wordt lambiek alleen in België gebrouwen. Maar nu voor het eerst ook in Nederland.

oscar moerman met lambiek
Brouwerij Eanske logo
Eanske logo header

Lambiek

Lambiekbier is het vijfde biertje dat Oscar Moerman zelf gebrouwen heeft. Eerder heeft hij 'Heilige Jacobus', 'Donkere Dagen', 'Geschenk van 2015' en '1325' op de markt gebracht. Het laatste opgenoemde biertje verwijst naar het jaar waarin Enschede stadsrechten kreeg. 

Lees ook

Brouwen

Na een bezoekje aan Brouwerij Cantillon in Brussel, waar Lambiek gebrouwen wordt, had Moerman maar één droom: Zelf Lambiek brouwen. Zijn eerste poging was geen succes. Dit kwam door een gebrek aan luchttoevoer tijdens de gisting. Maar Oscar Moerman gaf niet op. Toen een vriend na een bezoek aan Tsjechië hem een houten vat schonk, probeerde hij het nog een keer. Vanaf dat moment werden al zijn Lambieken op houten vaten vergist.

Lambiek op de markt

Na veel experimenteren, met veel geduld, zijn hij en andere experts nu heel tevreden over de smaak. Het gevolg: Het eerst commerciële Nederlandse Lambiekbiertje komt op de markt. 

Bron: Tubantia

Cookie instellingen