Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Eanske | Bierbrouwerij in Enschede

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Eanske

Brouwerij Eanske is een bierbrouwerij uit Enschede (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Eanske logo header
Eanske Stadsweide logo
Stadsweide Saison flesje op achtergrond

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Eanske

Brouwerij Eanske heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Eanske!
 • 1325 - Pale Ale - 5,8%

  1325 is een fris bier, licht bitter en zeer smaakvol. Het is een perfect bier om van te genieten op een terrasje of in de tuin.

 • Eanske Stadsweide Saison - Saison - 5,5%

  Stadsweide is een bier van het type Saison. Het is een fris blond, licht kruidig bier met een lichte prettige bitterheid en fijne fruitigheid.

  Achtergrond informatie

  Eanske 1325 bier Op 13 juni 2013 wordt in Enschede een brouwerij geopend, brouwerij Eanske (Eanske is Twents voor Enschede). Eigenaar is Oscar Moerman. 

  Lees ook

  “Brouwerij Eanske stelt zich ten doel om mensen kennis te laten maken met smaakvolle speciaalbieren. Oscar heeft veel ervaring als thuisbrouwer en commercieel brouwer en vond het nu tijd voor mijn eigen brouwerij.” Brouwerij Eanske is op dit moment nog geen fysieke brouwerij, maar huurt capaciteit in bij o.a. Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co. Moerman: “Ik brouw echter wel zelfstandig om zo bier volgens mijn kwaliteitseisen te maken.” Het eerste bier komt eind augustus op de markt onder de naam ‘1325’.

  Eigen brouwerij

  In 2018 had Oscar een geslaagde crowdfunding, waardoor hij zijn eigen brouwerij kon realiseren. De brouwerij is sinds begin 2019 operationeel en Brouwerij Eanske had vanaf dat moment een brouwcapaciteit van 1500 hectoliter per jaar. De officiële opening van de brouwerij was op 7 september 2019 aan de Hoge Bothofstraat 33 in Enschede. 

  Brouwerij Eanske in het nieuws

  Cookie instellingen