Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eindhoven krijgt een nieuw brouwcafé

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eindhoven krijgt een nieuw brouwcafé

25 maart 2013 om 16:11

Erwin van Moll en Jaap Hermans hopen in september brouwcafé Van Moll te openen. Het eerste brouwcafé in Eindhoven.

Van Moll

Speculaties

Er is de afgelopen weken al flink over gespeculeerd maar de kogel is nu dan echt door de kerk; Eindhoven krijgt een eigen brouwcafé.

Toen een aantal weken geleden de teaser "Eindelijk een biertje uit Eindhoven" de wereld in werd gebracht dachten sommige aan een goed voorbereide 1 april grap. Erwin Moll en Jaap Hermans hebben vorige week een einde gemaakt aan deze speculaties door te bevestigen dat zij een eigen brouwcafé gaan beginnen. 

Erwin van Moll en Jaap Hermans

De heren achter het idee zijn Erwin van Moll en Jaap Hermans. Van Moll heeft al de nodige jaren ervaring als thuisbrouwer en hij was dan ook degene die met het idee kwam om een brouwcafé te beginnen. Met horecaman pur sang Jaap Hermans aan zijn zij lijkt dit geen onverdienstelijk plan. Met een biertje in de hand hebben de twee besloten om iets neer te zetten wat er in Eindhoven nog niet is. 

Lees ook

Verschillende soorten bieren

Het merendeel van de bieren die straks op de kaart staan zullen uit eigen brouwerij afkomstig zijn. Daarnaast zullen er ook altijd een aantal 'gastbieren' op de kaart staan die afkomstig zijn van verschillende micro-brouwerijen. 

Verder zullen er een aantal, al bestaande, 'moderne klassiekers' van Van Moll te verkrijgen zijn in het brouwcafé.

Crowdfunding

Het streven van Van Moll en Hermans is om in september 2013 hun proeflokaal te openen. Om dit te bereiken proberen ze door middel van Crowdfunding de financiering rond te krijgen. Dit wil zeggen dat belangstellende via bierobligaties of een lening kunnen investeren in het toekomstige brouwcafé. Meer hierover lees op je de website van Van Moll

 

Cookie instellingen