Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Elektrische mini biertankwagen bevoorraadt horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Elektrische mini biertankwagen bevoorraadt Amsterdamse horeca

27 januari 2022 om 10:26

Een wereldprimeur in Amsterdam. Om de horeca in de binnenstad van de hoofdstad te bevoorraden heeft Heineken een unieke elektrische mini biertankwagen ontwikkeld.

Elektrische biertankwagen van Heineken
Heineken Brouwerij
Biertankwagen Heineken bij cafe in amsterdam

Horeca weer open

De horeca in Nederland heeft zijn deuren weer geopend en moet daarom bevoorraad worden met voldoende drank. Heineken heeft in samenwerking met Duotank en Top Systems een unieke elektrische mini biertankwagen ontwikkeld waarmee de horeca in de binnenstad van Amsterdam duurzaam en geluidloos van bier wordt voorzien. 

Techniek van de elektrische biertankwagen Steeds meer gemeenten in Europa voeren milieuzones en zero emissie-zones in om het stadsvervoer in hun binnensteden te beperken en om luchtvervuiling tegen te gaan. Om de horeca in deze milieuzones van bier te kunnen voorzien, heeft Duotank in samenwerking met bierbrouwer Heineken een elektrische biertankwagen ontwikkeld.

Een mobiel off-grid energiesysteem van Top Systems voedt de luchtcompressor en bierpomp. Het systeem zorgt ervoor dat de elektrische tankbiertruck het verse bier kan overpompen naar de horecagelegenheden in de binnenstad.

Elektrische biertankwagen in Amsterdam

De elektrische bierwagen heeft een aantal unieke punten:

- Allereerste 100% elektrisch aangedreven mini bier tankwagens ter wereld.

- Duurzame manier van bier leveren.

Lees ook

- De biertankwagen is fluisterstil.

- Er wordt geen CO2 meer gebruikt in het tapproces, maar perslucht, waardoor de fijne aroma's van het bier beter worden bewaard (Het bier zit in een zak waardoor er met perslucht gewerkt kan worden i.p.v. CO2. Hierdoor kan het bier geen extra CO2 opnemen en blijft het kwalitatief in topconditie.).

- De biertank wordt direct gevuld bij de brouwerij, waardoor het bier extra vers wordt geleverd (De tankjes kunnen van de wagen losgekoppeld worden. Via een grote oplegger met 6 tankjes rijden ze van de brouwerij naar de rand van de stad. Nu nog met diesel maar er is ook een grote elektrische trekker besteld. Daar worden de tankjes op de elektrische wagentjes gezet en in de stad geleverd. Hierdoor komt het bier zo vers mogelijk in de kroegen.).

- De bierwagen sluit perfect aan bij het nieuwe beleid van de gemeente Amsterdam, om zwaar en vervuilend verkeer in de binnenstad te weren.

Heineken gaat voor zero

Heinekens stap in elektrisch transport sluit naadloos aan op het vorig jaar gepresenteerde ‘Samenwerkingsakkoord Logistiek 020’. In dit akkoord staan heldere afspraken over verbetering van de verkeersveiligheid, de bescherming van kades en bruggen, de zero-emissie zone voor vracht- en bestelverkeer dat vanaf 2025 van kracht is, meer leefruimte en schone lucht voor bewoners van de binnenstad.

Met de stap van Heineken verdwijnen hun grote tankbierwagens definitief uit het straatbeeld in de binnenstad. Los van de uitstoot in de stad, veiligheid en het gewicht, reduceert Heineken met de nieuwe truck en de mobiele city hub de CO2 uitstoot met ruim 40% op het volledige transport vanaf de brouwerij in Den Bosch. Dat proost toch een stuk frisser. Heineken hoopt van harte dat hiermee de groene weg omhoog is ingezet. 

Hans Böhm, algemeen directeur Heineken Nederland: “Deze nieuwe wijze van vervoeren komt de leefbaarheid voor iedereen die in de binnenstad woont, werkt of bezoekt ten goede. Bijkomend voordeel is dat dankzij deze sprong voorwaarts je nog beter kan genieten van een biertje op bijvoorbeeld een terras. Ik hoor liever lachende mensen en mooie muziek dan een ronkende motor die ook nog eens stinkt en verstikt.”