Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Fusieproces met AB InBev stilgelegd door top SAB Miller

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Fusieproces stilgelegd door top SAB Miller

28 juli 2016 om 09:18

De top van bierbrouwer SABMiller zou het werk aan de samenvoeging van het bedrijf met AB InBev volgens ingewijden hebben stilgelegd.

De twijfel over de deal is mede ontstaan door een eventuele Brexit.

AB InBev en SABMiller

Het is de bedoeling dat SAB Miller overgenomen wordt door zijn branchegenoot, maar over die deal lijkt nu onenigheid te zijn ontstaan, melden bronnen aan Dow Jones Newswires. 

Lees ook

Brexit

Diverse aandeelhouders van het aan de beurs in Londen genoteerde SAB Miller, waaronder Aberdeen Asset Management, vinden de compensatie die AB Inbev dinsdag heeft geboden voor de recente waardedaling van het Britse pond te weinig.

Aantal biermerken van SAB Miller en AB InBev De twee grootste bierbrouwers ter wereld bereikten afgelopen najaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van AB InBev op SAB Miller goed voor een totaal overnamebedrag van ruim 100 miljard euro. Maar nu de Britse bevolking in een referendum gekozen heeft voor een vertrek uit de Europese Unie, is het Britse pond sterk in waarde gedaald.

De bierconcerns wilden woensdag geen commentaar geven. Het bestuur van SAB Miller had dinsdag al laten weten eerst te gaan praten met een aantal aandeelhouders over de geboden compensatie.

Cookie instellingen