Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Ommegang | Game Of Thrones | Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Game of Thrones bier voor laatste seizoen

28 februari 2019 om 14:45

Brouwerij Ommegang brengt in samenwerking met HBO een Game Of Thrones bier uit, speciaal voor het laatste seizoen. Het bier is verkrijgbaar vanaf 8 maart bij de Ommegang brouwerij in Cooperstown (NY).

Game Of Thrones Bier

Game Of Thrones bier

Het wel bekende "Game Of Thrones" krijgt in 2019 opnieuw haar eigen bier. In samenwerking met de streamingdienst HBO en de Ommegang brouwerij uit de staat New York wordt er speciaal voor het laatste seizoen een biervariant uitgebracht. Het zal "For The Throne" gaan heten en zal vanaf 8 maart verkrijgbaar zijn bij de Ommegang brouwerij in Cooperstown New York en begin april voor de rest van de wereld.

Brewery Ommegang logoDe Ommegang brouwerij produceert al jaren bier voor HBO, met dit nieuwe bier als climax. De Game Of Thrones producent deelde zijn enthousiamse over het bier en het laatste Game Of Thrones seizoen als volgt:

"De winter is aangebroken. De muur is gevallen, en de laatste strijd voor de Westeros is onderweg. Met dit offer, hebben wij de traditionele manier van bier brouwen aangepast. het vergisten van traditionele ingrediënten met vruchtensappen die normaal bestemd zijn voor fijne wijnen en die tot het uiterste gaan om een ​​echt uniek, speciaal bier te creëren. Deze bierstijl, ook wel 'oenobeer' genoemd (bier gebrouwen met druiven), is voor ons een snel groeiend studiegebied. For The Throne is onze eerste co-vergistingsbier van 2019 en de enige die we hebben gelanceerd onder de vlag van Game of Thrones".

Lees ook

For The Throne

Dus wat kunnen we allemaal verwachten van dit nieuwe bier? Volgens het persbericht van de brouwerij: "is dit 9,5% alcohol sterke gouden bier co-gefermenteerd met pinot grigio en viognier druivensap en daarna in de fles geconditioneerd met champagnegist om een ​​ale geschikt voor royals te creëren." Dit bier past goed bij alles, van kaas tot gevogelte, vis en toetjes. Het ontwerp van de fles zal met gouden details worden afgewerkt dat het uiterlijk van de fles zal verfraaien. 

De Ommegang brouwerij heeft voor Game Of Thrones in het jaar 2013 ook al een biervariant uitgebracht genaamd: Iron Throne en in 2017 de variant: Bend the Knee. Ook zijn er bierglazen van Game of Thrones te koop, zoals: het Stark bierglas, het Targaryen glas & het Lannister bierglas.