Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geen bier stuntprijzen meer in Eindhoven?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Geen bier stuntprijzen meer in eindhoven

Geen bier stuntprijzen meer in Eindhoven?

11 januari 2013 om 13:25

Bezoekers van Biernet.nl kunnen altijd profiteren van de beste bier aanbiedingen. Maar onze  bezoekers uit Eindhoven kunnen hier binnenkort wellicht geen gebruik meer van maken en zullen voor aanbiedingen moeten uitwijken naar andere gemeenten.

bieraanbiedingen

De gemeente Eindhoven is van plan om stunt acties met bier in de supermarkt te verbieden. De gemeente wil het maximale kortingspercentage op alcohol terugbrengen naar maximaal 30%. 

2 halen 1 betalen

Lenie Scholten, wethouder van de gemeente Eindhoven, is geen groot voorstander van het stunten met de prijzen van alcohol. Zo wil zij dat supermarkten stoppen met het geven van flinke kortingen op bier. Twee kratten bier halen en één betalen, dat is er binnenkort wellicht niet meer bij.

De wethouder hoopt met alle supermarkten in Eindhoven afspraken te kunnen maken zodat er geen verbod hoeft te komen. Scholten wijst erop dat op deze manier het aantal Happy Hours in de horeca van Eindhoven ook is teruggebracht.

Drank en Horeca wet

Eindhoven is de eerste gemeente die gebruik maakt van de nieuwe Drank en Horeca wet. Sinds 1 januari jl. is de vernieuwde Drank en Horeca wet van kracht. Deze wet geeft de gemeenten de mogelijkheid om zelf maatregelen te nemen tegen alcoholmisbruik. Voor meer informatie over deze gewijzigde wet, lees hier de belangrijke wetswijzigingen, waarover we eind december hebben bericht.

Afspraken maken moeilijk

De brancheorganisatie voor supermarkten, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), denkt het maken van afspraken met de Eindhovense supermarkten erg moeilijk wordt. De meeste supermarkten in Eindhoven maken deel uit van een keten, en moeten zich houden aan de landelijke acties van de supermarktketen. "Bovendien zijn we principieel tegen bemoeienis van de overheid met de prijzen in supermarkten", Aldus CBL-woordvoerder Miranda Boer. Ze wijst erop dat er al wel een gedragscode is waarin supermarkten hebben afgesproken nooit meer korting op alcohol te geven dan 50%.

Drankmisbruik

Het voorstel zou bedoeld zijn om alcoholmisbruik tegen te gaan. Supermarkten vinden dit ook erg belangrijk. Daarom wordt er streng gecontroleerd op de minimumleeftijd van 16 jaar en werken supermarkten actief mee aan de campagne "Alcohol bij je? Komt je duur te staan!" Sinds kort worden supermarkten hierin bijgestaan door de regering die het bezit van alcohol onder de 16 jaar niet allleen strafbaar heeft gemaakt voor supermarkten, maar ook voor jongeren zelf.
 
Als de gemeente Eindhoven er voor kiest om kortingen boven de 30% te verbieden zullen de supermarkten aan de klanten moeten uitleggen waarom zij een hogere prijs voor hun bier betalen dan in de folder staat. Het zou ons dan ook niet verbazen als in de toekomst de prijsbewuste bierdrinker uit Eindhoven zijn bier in naburige gemeentes of zelfs over de grens gaat kopen.
 
Profiteer snel nu het nog kan van de bier aanbiedingen, ook in Eindhoven ;)

4 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

furorbrevisest (gast) op 14-01-2013 om 22:50:51

En de politiek maar blijven roepen dat we mondige burgers zijn. Wat een absolute apekool, dat plan van die wethouder. Gewoon afserveren bij de volgende verkiezingen. En Eindhoven heeft al meer fraais laten zien, met parkeren en zo.

biermeneer (gast) op 14-01-2013 om 19:23:47

2 halen 1 betalen komt zo verrekte weinig voor helaas.... deze aktie is volkomen zinloos.

Frank de R. (gast) op 14-01-2013 om 11:24:14

Wat een enorme bulllshit!!! Laat de Nederlander lekker zelf bepalen wat hij wel of niet wil. Wat maakt dit kleine beetje nou uit. Zal er meer bier worden gedronken als een krat bier 50 cent goedkoper is? Nee, natuurlijk niet. Bier is al relatief erg goedkoop in de supermarkt, in ieder geval veel goedkoper dan in de horeca.

De consument koopt toch wel, en deze maatregel is weer enorm nutteloos en kost alleen maar geld!

holland-duck op 12-01-2013 om 19:43:53

Zinloze actie van de gemeente eindhoven! Er zijn zoveel wegen te bewandelen om aan aanbiedingen te komen. Hiermee worden de supermarkten de dupe. gelukkig woon ik niet in eindhoven

Zie meer reacties

Zie minder reacties