Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

'Leren Proeven' met Bird Brewery: Gerijpte Barley Wine

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gerijpte Barley Wine in nieuwe 'Leren Proeven' sessie Bird Brewery

19 oktober 2022 om 12:40

Bird Brewery heeft voor de vijfde ‘Leren Proeven’ sessie twee keer een Barley Wine gebrouwen. Eén van de bieren heeft gerijpt op eikenhouten snippers en dat zorgt voor een verschil in smaak.

Meerkoet en Nog Meerkoet Barley Wines van Bird Brewery
Bird brewery logo
Bird Brewery Ralph en Rik

Vijfde 'leren proeven' bieren

De brouwers van Bird Brewery hebben voor de vijfde ‘Leren Proeven’ sessie tweemaal een Barley Wine gebrouwen: Meerkoet en Nog Meerkoet. Een Barley Wine is een bierstijl dat zich kenmerkt met een hoog alcoholgehalte en een donkere kleur. Het verschil tussen beide bieren zit in de rijping op snippers van eikenhout, dit geeft Nog Meerkoet een unieke smaak. En dat is ook waar het om draait bij deze twee bieren, een klein verschil die je er wel écht uit haalt. Tijdens een gratis online proeverij en een proefsessie in hun proeflokaal House of Bird leer je onder begeleiding van biersommeliers de kleine verschillen tussen de bieren te proeven.

Lees ook

Meerkoet vs. Nog Meerkoet

Meerkoet en Nog Meerkoet bieren van Bird Brewery De voorlaatste twee bieren uit de ‘Leren Proeven’ van Bird Brewery zijn uit. De bierstijl van beide bieren is een Barley Wine, een bier met een mooie moutbasis en een hoog alcoholpercentage. Het verschil tussen de bieren zit in de rijping op snippers van eikenhout. Bij oak aging voegen je eikenhoutensnippers toe aan het bier. De smaak van het eikenhout trekt hierdoor in het bier. DIt geeft het bier een bijzondere en unieke smaak. 

Leren proeven

Voor de derde keer In de serie ‘Leren Proeven’ brengt Bird Brewery dit jaar twee bieren uit. In een online proefsessie proeven zij in een gratis proeverij - aanmelden via facebook - de twee bieren die gebaseerd zijn op dezelfde basis. Onder begeleiding van biersommeliers kan men zo goed het verschil leren proeven. Tijdens deze sessie gaat men in op de belangrijke elementen van het proeven van bier. Verder wordt het verschil tussen de bieren besproken en zal de bierstijl worden uitgelegd.

De proeverij: 27 oktober om 19.00

De proeverij is donderdag 27 oktober zowel online als offline bij te wonen. “Vanuit ons brouwlab in House of Bird zenden we om 19.00 de proefsessie uit via Facebook, deze is gratis bij te wonen”, vertelt mede-oprichter en biersommelier Ralph van Bemmel. “Deze proefsessie kan je daarnaast ook volgen vanuit House of Bird. Onze biersommelier Stephanie Verkerk serveert in ons proeflokaal die avond Meerkoet en Nog Meerkoet, ter plekke geeft ze uitleg over het verschil tussen de bieren”. Aansluitend aan deze proeverij volgt een pubquiz in het proeflokaal. Zo is er 27 oktober bij House of Bird genoeg te doen. 

Proef jij mee?

De bieren zijn te krijgen bij veel slijterijen en via de Bird Brewery webshop. Meld je ook alvast aan voor de online proeverij van donderdag 27 oktober om 19:00.