Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geslaagde 1 april grap voor brouwerij Brouwersnös

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geslaagde 1 april grap Brouwersnös

03 april 2018 om 17:19

Vorige week meldde Misset Horeca dat het echt ging gebeuren, maar de lancering van het eerste bier van brouwerij Brouwersnös bleek een 1 april grap te zijn! Daar kwamen belangstellenden achter tijdens 'de lancering'.

brouwerij Brouwersnös
foto van VILLA ADRIANA, Bierbrouwerij Brouwersnös
Brouwersnös logo

1 april of niet?

Eerste Paasdag kwamen er rond de 500 belangstellenden langs bij Brouwerij Brouwersnös. De reden hiervoor was dat de brouwerij had aangekondigd zijn eerste bier te lanceren. Het biertje genaamd 'Grolse Wind' bevatte alleen geen bier, maar in plaats daarvan lucht uit Groenlo (Grolse Wind dus)!

Lees ook

De flesjes met lucht verkochten goed, alle opbrengsten gaan naar de Muziekvereniging Groenlo, die met het geld nieuwe blaasinstrumenten gaat halen. De bezoekers kwamen niet voor niks naar de brouwerij. Ze konden twee proefbiertjes proeven van de brouwerij in oprichting, die zeer in de smaak vielen. 

Lancering bier

Brouwersnös logo De grap is zeer geslaagd aangezien gerenommeerd horecavakblad Misset Horeca de aankondiging van het bier deed. 'Het soort bier was nog niet bekend, maar belangstellenden konden tussen 12.00 en 14.00 uur langskomen bij de brouwerij.' Zo'n 500 belangstellenden werden dus ook 'gefopt' op 1 april.

De brouwerij

Brouwerij Brouwersnös wordt gevestigd in de oude directeursvilla van Grolsch. Een van de oprichters, Jos Oostendorp, heeft jarenlang bij Grolsch gewerkt voor hij zelfstandig brouwer werd. Samen met twee neven van de de Groen familie, de oprichters van Grolsch, werken ze aan een brouwerij in de stad waar Grolsch ooit begonnen is.

Cookie instellingen