Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwersnös Brouwerij | Bierbrouwerij in Groenlo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwersnös

Brouwersnös is gevestigd in Groenlo in Nederland.

foto van VILLA ADRIANA, Bierbrouwerij Brouwersnös
Brouwersnös logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Achtergrond informatie

Brouwersnös is een ambachtelijke speciaalbierbrouwerij en distilleerderij. Gelegen aan het brouwerspark, met een eigen brouwershaven en een prachtig proeflokaal waar je kunt genieten van de bieren en terecht kunt voor een lunch en diner. Geopend elke woensdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 23:00 uur

Het is een trots, stoer, vrolijk en rustig volkje. Men raakt in Groenlo pas in paniek als het bier op is. Gelukkig is er in deze prachtige historische vestingstad weer een eigen brouwerij teruggekomen: Brouwersnös.

Burgemeester Annette Bronsvoort had een luisterend oor voor de gevoelige snaar bij de bevolking. Ze misten een eigen brouwerij. En niet zo’n beetje ook. Haar idee paste dan ook goed in de plannen van gemeente Oost Gelre om de stad nog aantrekkelijker te maken voor de bevolking en zeker ook de vele toeristen.

Vervolgens heeft zij de neven Frans en Andries de Groen gepolst om een kleinschalige ambachtelijke stadsbrouwerij te beginnen. Zij hadden hier wel oren naar mits er een mooie locatie beschikbaar was. En die was er: Villa Adriana.

Frans en Andries hebben vervolgens Jos Oostendorp benaderd of hij projectleider wilde worden. Jos hoefde niet lang na te denken over deze unieke kans. En zo geschiedde.

Historie

Brouwerij Brouwersnös is gelegen in Groenlo. Sinds dat Grolsch de stad verliet voor hun brouwerij in Enschede zat Groenlo zonder brouwerij. Het idee voor een speciaalbierbrouwerij ontstond in 2016. De brouwerij is operatief sinds het voorjaar van 2018.

De initiatiefnemers van de brouwerij zijn allen geboren en getogen Grollenaren: 

- Jos Oostendorp (1962) heeft brede expertise in innovatie en ontwikkeling in bierverpakkingen. Hij is eigenaar van verpakkingsontwikkelingsbureau Eastgreen.nl en eigenaar van het craftbiermerk Yellow Moon.

- Andries de Groen (1955) heeft brede expertise en ervaring in de bierwereld in management, brouwen, verpakken en logistiek.

- Frans de Groen (1959) heeft brede expertise en ervaring opgedaan in diverse internationale commerciële managementfuncties in de bierwereld.
Samen zijn de neven Andries en Frans eigenaar van de succesvolle craftbier-brouwerijen Anderson Valley in de USA, brouwerij en stokerij Wilderen in België en de Rügener Insel-Brauerei in Duitsland.

Brouwersnös in het nieuws

 • Groenlo terug in de tijd: Grolsch brouwt bier met Brouwersnös

  Slag om Grolle speciaalbier aangekondigd

  Grolsch en Brouwersnös brouwen samen een speciaalbier voor de Slag om Grolle. Dit nieuwe, exclusieve speciaalbier is exclusief verkrijgbaar rondom de Slag om Grolle 2019.

 • Brouwersnös opening op 27 september 2018

  Brouwersnös officieel geopend

  Brouwerij Brouwersnös is afgelopen week officieel geopend. Sinds dat bierbrouwer Grolsch Groenlo verliet in 2004 is er eindelijk weer een bierbrouwerij in Groenlo.

 • brouwerij Brouwersnös

  Geslaagde 1 april grap Brouwersnös

  Vorige week meldde Misset Horeca dat het echt ging gebeuren, maar de lancering van het eerste bier van brouwerij Brouwersnös bleek een 1 april grap te zijn! Daar kwamen belangstellenden achter tijdens 'de lancering'.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties