Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwersnös Brouwerij | Bierbrouwerij in Groenlo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwersnös

Brouwersnös is een bierbrouwerij uit Groenlo (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment.

foto van VILLA ADRIANA, Bierbrouwerij Brouwersnös
Brouwersnos Fiere Marie Flesje
Brouwersnos D ran Zomer Logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwersnös

Brouwersnös heeft 10 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwersnös!
 • Dulcken - Ale - 5,6%

  Dulcken is een bruin bier met kandij dat is geïnspireerd door het verleden. Het is een moutig bier met een alcoholpercentage van 5,6%.

 • Brouwersnös Fiere Marie - India Pale Ale - 5,5%

  Fiere Marie is een klassiek bovengistend bier. Door de gekozen hopsoorten is dit bier zeer fruitig met tonen van citrus, limoen, mandarijn, grapefruit en bessen. Het resultaat een heerlijk fris en fruitig biertje met een bittere afdronk. 

 • Librije's Kopstoot - Blond - 6,6%

  Librije's Kopstoot bestaat uit Blond bier van Brouwersnös dat is geïnfuseerd met de Gastro Gin 'Gin & Jonnie'. Deze gin wordt drie weken op het vat t geïnfuseerd met huacatay, een bijzonder aromatisch Zuid- Amerikaans kruid (het wordt ook wel Peruaanse zwarte munt genoemd). En die gin doen ze dan ín het in open kuipen bovengistende driedubbel-vergiste speciaalbier van brouwerij Brouwersnös uit Groenlo. Zwolle drinkt met Grolle. 

 • Brouwersnös Ne Toffen - Amber - 3,8%

  Brouwersnös Ne Toffen is een auromatisch en amberkleurig speciaalbier. Het bier is zeer soepel van smaak en makkelijk drinkbaar. Tijdens het drinken komen tonen van karamel en noten naar voren. Een zacht bier met een fris karakter.  

 • Yellow Moon Excl. Blond - Blond - 6,1%

  De aroma’s worden vooral bepaald door de mout. Je ruikt de aangename zoete geur van de granen. Achter deze hoofdrolspeler staan wat groene hopgeuren en een vleugje citrusfruit. Deze drie verschillende geuren maken dit al een bijzonder bier.  De smaak is ook aangenaam zoet. Je proeft duidelijk de smaken van de granen, de mout. Vrij snel wordt de frisse zoetheid omvergeblazen door de karaktervolle bitterheid. Deze bitters bepalen ook de nasmaak, die lang aanhoudt.

 • Brouwersnös Willemken - Blond - 5,8%

  Brouwersnös Willemken is een vier granen blond bier. Het bier is gebrouwen met gerst, spelt, tarwe en rogge, puur natuurlijke ingrediënten. Willemken is kruidig, licht fruitig van smaak en het doet je denken aan een mengeling van gedroogde abrikozen en een vleugje banaan. 

 • Brouwersnös Tweeduuster Dubbel - Dubbel - 7,3%

  Brouwersnös Tweeduuster Dubbel is een verrassend donker bier met een samenspel van karamel en zoetige gedroogde vruchten. De aanbevolen drinktemperatuur is 6-8 graden Celsius, maar de brouwer zelf drinkt hem het liefst nog een stuk warmer, namelijk op 18 graden Celsius. Dan proef je echt een smaakexplosie! 

 • Brouwersnös Zwaar Geschut - Quadrupel - 10,5%

  Brouwersnös Zwaar Geschut is warm en zacht, het bier is licht bitter in afdronk en heerlijk drinkbaar. Deze quadrupel is een warme bruine bier met een mooie combinatie van honing en karamel. 

Achtergrond informatie

Brouwersnös is een ambachtelijke speciaalbierbrouwerij en distilleerderij. Gelegen aan het brouwerspark, met een eigen brouwershaven en een prachtig proeflokaal (dat in mei 2018 werd geopend) waar je kunt genieten van de bieren en terecht kunt voor een lunch en diner. Geopend elke woensdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 23:00 uur

Proefplankje in het Brouwersnos proeflokaal Het is een trots, stoer, vrolijk en rustig volkje. Men raakt in Groenlo pas in paniek als het bier op is. Gelukkig is er in deze prachtige historische vestingstad weer een eigen brouwerij teruggekomen: Brouwersnös.

Burgemeester Annette Bronsvoort had een luisterend oor voor de gevoelige snaar bij de bevolking. Ze misten een eigen brouwerij. En niet zo’n beetje ook. Haar idee paste dan ook goed in de plannen van gemeente Oost Gelre om de stad nog aantrekkelijker te maken voor de bevolking en zeker ook de vele toeristen.

Vervolgens heeft zij de neven Frans en Andries de Groen gepolst om een kleinschalige ambachtelijke stadsbrouwerij te beginnen. Zij hadden hier wel oren naar mits er een mooie locatie beschikbaar was. En die was er: Villa Adriana.

Frans en Andries hebben vervolgens Jos Oostendorp benaderd of hij projectleider wilde worden. Jos hoefde niet lang na te denken over deze unieke kans. En zo geschiedde.

Lees ook

Historie

Brouwerij Brouwersnös is gelegen in Groenlo. Sinds dat Grolsch de stad verliet voor hun brouwerij in Enschede zat Groenlo zonder brouwerij. Het idee voor een speciaalbierbrouwerij ontstond in 2016. De brouwerij is operatief sinds het voorjaar van 2018.

De initiatiefnemers van de brouwerij zijn allen geboren en getogen Grollenaren: 

- Jos Oostendorp (1962) heeft brede expertise in innovatie en ontwikkeling in bierverpakkingen. Hij is eigenaar van verpakkingsontwikkelingsbureau Eastgreen.nl en eigenaar van het craftbiermerk Yellow Moon.

- Andries de Groen (1955) heeft brede expertise en ervaring in de bierwereld in management, brouwen, verpakken en logistiek.

- Frans de Groen (1959) heeft brede expertise en ervaring opgedaan in diverse internationale commerciële managementfuncties in de bierwereld.
Samen zijn de neven Andries en Frans eigenaar van de succesvolle craftbier-brouwerijen Anderson Valley in de USA, brouwerij en stokerij Wilderen in België en de Rügener Insel-Brauerei in Duitsland.

Brouwersnös in het nieuws