Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwersnös Brouwerij | Bierbrouwerij in Groenlo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwersnös

Brouwersnös is een bierbrouwerij uit Groenlo (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

foto van VILLA ADRIANA, Bierbrouwerij Brouwersnös
Brouwersnös logo
Kloeck Volck Grolsch Brouwersnos

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwersnös

Brouwersnös heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwersnös!
 • Librije's Kopstoot - Blond - 6,6%

  Librije's Kopstoot bestaat uit Blond bier van Brouwersnös dat is geïnfuseerd met de Gastro Gin 'Gin & Jonnie'. Deze gin wordt drie weken op het vat t geïnfuseerd met huacatay, een bijzonder aromatisch Zuid- Amerikaans kruid (het wordt ook wel Peruaanse zwarte munt genoemd). En die gin doen ze dan ín het in open kuipen bovengistende driedubbel-vergiste speciaalbier van brouwerij Brouwersnös uit Groenlo. Zwolle drinkt met Grolle. 

Niet meer gebrouwen door Brouwersnös

Er is bij ons 1 bier bekend van Brouwersnös die nu niet meer wordt gebrouwen.

 • Kloeck Volck - Saison - 5%

  Kloeck Volck is een amberkleurig saison bier met 5% alcohol. Het bier is gebrouwen met Hollandse mout, Spaanse sinaasappelschillen en laurier. Dit laatste is het klassieke symbool voor de overwinning. Uitzonderlijk is de vergisting van het speciaalbier. Het bier is drie keer vergist. De eerste vergisting is de ambachtelijke bovenvergisting in open gistkuipen. Hierdoor ontstaan intensieve aroma’s. Vervolgens heeft vergisting plaatsgevonden in gesloten tanks voor het koolzuur in het bier. Om het bier lang fris en vol van smaak te houden, is aanvullend gekozen voor hergisting op fles. Dit alles heeft geresulteerd in een fruitig, kruidig, licht bitterzoet bier met tonen van karamel.

Achtergrond informatie

Brouwersnös is een ambachtelijke speciaalbierbrouwerij en distilleerderij. Gelegen aan het brouwerspark, met een eigen brouwershaven en een prachtig proeflokaal waar je kunt genieten van de bieren en terecht kunt voor een lunch en diner. Geopend elke woensdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 23:00 uur

Het is een trots, stoer, vrolijk en rustig volkje. Men raakt in Groenlo pas in paniek als het bier op is. Gelukkig is er in deze prachtige historische vestingstad weer een eigen brouwerij teruggekomen: Brouwersnös.

Burgemeester Annette Bronsvoort had een luisterend oor voor de gevoelige snaar bij de bevolking. Ze misten een eigen brouwerij. En niet zo’n beetje ook. Haar idee paste dan ook goed in de plannen van gemeente Oost Gelre om de stad nog aantrekkelijker te maken voor de bevolking en zeker ook de vele toeristen.

Vervolgens heeft zij de neven Frans en Andries de Groen gepolst om een kleinschalige ambachtelijke stadsbrouwerij te beginnen. Zij hadden hier wel oren naar mits er een mooie locatie beschikbaar was. En die was er: Villa Adriana.

Frans en Andries hebben vervolgens Jos Oostendorp benaderd of hij projectleider wilde worden. Jos hoefde niet lang na te denken over deze unieke kans. En zo geschiedde.

Lees ook

Historie

Brouwerij Brouwersnös is gelegen in Groenlo. Sinds dat Grolsch de stad verliet voor hun brouwerij in Enschede zat Groenlo zonder brouwerij. Het idee voor een speciaalbierbrouwerij ontstond in 2016. De brouwerij is operatief sinds het voorjaar van 2018.

De initiatiefnemers van de brouwerij zijn allen geboren en getogen Grollenaren: 

- Jos Oostendorp (1962) heeft brede expertise in innovatie en ontwikkeling in bierverpakkingen. Hij is eigenaar van verpakkingsontwikkelingsbureau Eastgreen.nl en eigenaar van het craftbiermerk Yellow Moon.

- Andries de Groen (1955) heeft brede expertise en ervaring in de bierwereld in management, brouwen, verpakken en logistiek.

- Frans de Groen (1959) heeft brede expertise en ervaring opgedaan in diverse internationale commerciële managementfuncties in de bierwereld.
Samen zijn de neven Andries en Frans eigenaar van de succesvolle craftbier-brouwerijen Anderson Valley in de USA, brouwerij en stokerij Wilderen in België en de Rügener Insel-Brauerei in Duitsland.

Brouwersnös in het nieuws