Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Goede jaarcijfers voor Grolsch in Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Goede jaarcijfers voor Grolsch in Nederland

23 mei 2014 om 11:01

Grolsch heeft in het afgelopen jaar de verkoop zien stijgen met 2 procent. Dat blijkt uit de cijfers die moederbedrijf SABMiller donderdag 22 mei naar buiten heeft gebracht.

Grolsch stijgt met verkoop in Nederland
Grolsch Premium Pilsener
Grolsch Premium Pilsener

Grolsch wist zich daarmee te onttrekken aan zwakte op de Nederlandse biermarkt, onder meer door accijnsverhogingen. Dat blijkt uit de cijfers die moederbedrijf SABMiller donderdag naar buiten heeft gebracht. Volgens SABMiller profiteerde Grolsch van een betere aanpak van de verkopen in cafés en restaurants en sterkere reclameacties. Ook nieuwe varianten van het bier, onder meer Radler en Kornuit, steunden de verkopen.

4,7 miljard winst

SABMiller als geheel zag de operationele winst in 2013-2014 met ruim 1 procent stijgen tot circa €4,7 miljard. De eigenaar van onder meer Castle, Peroni en Pilsner Urquell had al eerder laten weten dat de autonome omzet in het afgelopen jaar met drie procent was toegenomen, terwijl de totale omzet met 1 procent afnam tot ruim 34 miljard dollar.

Lees ook

Opkomende markten steeds belangrijker

De onderneming zei dat de groei de komende tijd nog steeds zal worden gestuwd door de opkomende markten, maar dat ongunstige wisselverhoudingen een negatieve rol blijven spelen. SABMiller haalt een iets groter percentage van zijn verkopen uit opkomende markten dan andere branchegenoten. Verscheidene drankbedrijven wezen eerder dit jaar op de afzwakkende groei in onder meer China en Rusland.

Op de site van SABMiller kan je de volledige cijfers bekijken!