Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Goud voor Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Goud voor Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6

25 november 2021 om 14:13

Lambiekbrouwerij Boon uit Lembeek heeft tijdens de Brussels Beer Challenge 2021 goud gewonnen met Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6.

Boon oude Geuze Black Label 6 goud op brussel beer challenge 2021
Brouwerij Boon logo
Brouwerij Boon familiebedrijf

Goud voor Brouwerij Boon

De Lembeekse lambiekbrouwerij Boon zette op de 10de editie van de Brussels Beer Challenge een mooi resultaat neer. De Oude Geuze Black Label Edition N°6 deelt samen met de Young & Wild Fontan-Elle van Lambiek Fabriek de eerste plaats in de categorie ‘Old Style Gueuze-Lambic’. Beiden werden eerder deze week beloond met een gouden medaille. De Boon Black Label Edition N°6 ontpopt zich daarmee als een prijsbeest, want eerder dit jaar scoorde deze Oude Geuze op de World Beer Awards 2021 ook al een zilveren medaille.

Boon Oude Geuze Black Label Edition 6 fles op houten vaten Wij zijn heel blij met dit mooie resultaat. Eerdere edities van onze Oude Geuze Black Label vielen ook al in de prijzen op de Brussels Beer Challenge. De allereerste Black Label won zilver in 2016, net zoals de Boon Oude Geuze Black Label Edition N°5 drie jaar geleden”, zegt Karel Boon.

Opvolger

Hij voegde eraan toe: “Deze gouden medaille komt op een bijzonder moment, want net deze week stellen we op de vakbeurs Horeca Expo in Gent de Boon Oude Geuze Black Label Edition N°7 voor. Deze Oude Geuze is een assemblage van één, twee en drie jaar oude lambiek die op eiken foeders hebben gerijpt. Voor de Black Label-reeks selecteren wij altijd lambiek met een zeer hoge eindvergistingsgraad wat voor een droge afdronk zorgt.”

Lees ook

De Black Label Edition N°7 werd gebotteld op 8 juni 2021. Typisch aan deze Oude Geuze is zijn ronde, malse smaak met toetsen van citrus en abrikozen. Hij heeft ook een uitgesproken sprankeling.

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Dit jaar namen meer dan 1800 bieren deel aan deze internationale wedstrijd. Ze werden ingedeeld in 64 categorieën op basis van hun herkomst, specificiteit en stijl. Gedurende drie dagen werden ze blind geproefd door een jury van 75 internationaal gereputeerde bierexperts. Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Over Brouwerij Boon

Frank Boon zette zijn eerste stappen in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de pioniers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart zette. Intussen namen zijn zonen Jos (31) en Karel (27) de fakkel van hem over. Vorig jaar produceerde het Lembeekse familiebedrijf ruim 22.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten. Bezoek de website van Brouwerij Boon voor meer informatie.