Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gratis pils in ruil voor pis op Festival deBeschaving

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gratis pils in ruil voor pis

06 juni 2014 om 10:18

Voor gratis bier zijn wij altijd te porren! Op Festival deBeschaving kun je deze zomer gratis pils drinken als je je plas inlevert bij de Plastap. 

Plastap

Gratis bier bij de Plastap

Op Festival deBeschaving in Utrecht kun je deze zomer heel goedkoop drinken. Sterker nog, je kan gratis aan het bier. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je plas inleveren aan de Plastap. De hoeveelheid bier die je gratis krijgt is gekoppeld aan de hoeveelheid plas die je inlevert. Hoe meer milliliters je plast, hoe meer bier je ontvangt. 

Twee bierglazen vol

Een “gemiddeld plasje” is ongeveer 400 milliliter. Daarmee kun je makkelijk twee bierglazen vullen. En je mag zo vaak komen plassen als ze wilt. Het record bij de Plastap staat momenteel op 1,3 liter. Daarmee kun je al je vrienden voorzien van bier!

Lees ook

Stop de plasverspilling!

Behalve gratis bier uitdelen heeft de Plastap ook een ander doel. Ze willen hiermee mensen bewust maken van het dreigende fosfaat-tekort. “Binnen nu en honderd jaar zijn de fosfaatmijnen in bijvoorbeeld China en de VS uitgeput. We hebben de Plastap gemaakt om mensen in te lichten over het tekort dat gaat ontstaan als we fosfaat niet hergebruiken.”, aldus initiatiefnemer Studio Aan.

De urine die Studio Aan met de Plastap verzamelt wordt aangeboden aan Waternet in Amsterdam, die het vervolgens duurzaam hergebruikt.