Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch Honing Weizen is het Geniet & Geef bier 2019

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch Honing Weizen is het Geniet & Geef bier 2019

07 augustus 2019 om 15:37

Het Geniet & Geef bier 2019 is gereed. Het jaarlijkse bier waarvan alle opbrengsten naar KiKa gaan is dit jaar een Honing Weizen gebrouwen door Grolsch.

Geniet & Geef Bier 2019 bij de Grolsch brouwerij
Grolsch Geniet en Geef Beugel
Grolsch Geniet en Geef logo

Toevoegen honing aan het bier

Onder toeziend oog van Gaius Voûte, voorzitter van Stichting Geniet & Geef, is in de proefbrouwerij van Grolsch echte honing toegevoegd aan het speciaal voor de stichting gebrouwen speciaalbier. Op donderdag 5 september om 18.00 uur wordt deze Honing Weizen landelijk gelanceerd. De volledige opbrengst komt ten goede aan KiKa, stichting Kinderen Kankervrij. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef al meer dan €500.000,- opgehaald.

Geniet en Geef bier 2019 gebrouwen door Grolsch

Fris toegankelijk speciaalbier

Meesterbrouwer Guy Evers: “Bij de vraag om een fris en toegankelijk speciaalbier te brouwen kwamen we al snel op het idee van een Honing Weizen. Onze Grolsch Weizen is immers bekroond tot beste Weizen bier ter wereld. Alleen toevoeging van honing vond ik niet spannend genoeg. Ik houd van koken en maak thuis wel eens Canard à l’orange. Google dat maar eens even. Zo kwam de receptuur tot stand voor onze Honing Weizen met echte honing, sinaasappel en rozemarijn."

Lees ook

Het resultaat is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen met 60% tarwemout. Puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal geselecteerde tarwemout zorgen voor de volfrisse Weizensmaak. De bloemige geur, door de toevoeging van honing, geeft een bijzonder samenspel met het aroma van sinaasappel en rozemarijn. De zacht zoete afdronk maakt dit verfrissende en unieke speciaalbier met een alcoholpercentage van 5,5% helemaal af.

Tweemaal 78 hectoliter

Er is tweemaal 78 hectoliter bier gebrouwen voor het goede doel. Een symbolische hoeveelheid die refereert aan het genezingspercentage van kinderen met kanker, dat op dit moment op 78% ligt. Gaius Voûte, voorzitter van Stichting Geniet & Geef: “Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze momenten om te zetten in donaties voor het goede doel, in dit geval donaties voor KiKa.”

Afgelopen jaar werd het record voor de beste opbrengst gebroken met een bier van Brouwerij 't IJ. Laten we met zijn allen proberen te zorgen dat Grolsch Honing Weizen daar nog overheen kan gaan! 

Grolsch Geniet en Geef Honing Weizen bier

Cookie instellingen