Grolsch Puur Weizen

Grolsch Puur Weizen

Grolsch Puur Weizen
Brouwerij Grolsch Brouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2007
Soort Weizen
Alcohol 5,1%
Gisting Bovengisting
Kleur Blond
Drink temperatuur 6-8 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website grolsch.nl/bieren
Meer Grolsch

Grolsch Puur Weizen kopen

Grolsch Puur Weizen is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Door puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout heeft Grolsch Puur Weizen een volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. 

Grolsch Puur Weizen is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Als eerste Nederlandse bierbrouwer wist Grolsch een weizenbier op de markt te brengen. Het Grolsch Weizenbier werd in 2007 gekroond tot beste Weizen bier ter wereld. Om de naam Weizen te mogen dragen, moet het bier voor minimaal de helft uit tarwemout bestaan.

Schenken

Schenk het bier langzaam in, tussendoor ‘’walsen’’ met een voorzichtige polsbeweging, uitschenken met een romige schuimkraag hoog boven de rand van het glas.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Gerard Elema (gast) op 29-01-2019 om 21:32:50

Heb hier in rome net een grolsch weizen gekregen en heb daar nou niet een gevoel van "yes" bij. Een Erdingen smaakt veel beter veel voller. Dit is te fris alsof er lemoen in zit. Heb na 4 slokken de rest laten staan.
Sorry.

V reijen (gast) op 01-07-2017 om 21:40:19

Geprobeerd....waterig van smaak...vooral niet eerst aan biertje ruiken....Als of je een openbaar toilet instapt: combi van pis en toiletverfrissers....jammer

Reclame van Grolsch Puur Weizen

Guy vertelt over Grolsch Puur Weizen
Brouwer Guy vertelt in deze Grolsch commercial over Grolsch Puur Weizen. Een tarwebier van Grolsch dat gebrouwen is volgens het Reinheitsgebot.

Meer reclames van Grolsch Puur Weizen

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!