Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch presenteert: Grolsch Musketier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch presenteert: Grolsch Musketier

16 oktober 2017 om 14:45

Bierbrouwer Grolsch presenteerde 13 oktober officieel Grolsch Musketier, een nieuw bier dat speciaal voor de Slag om Grolle 2017 is gebrouwen. De Slag om Grolle zal dit jaar plaatsvinden van 20 t/m 22 oktober in Groenlo, de geboorteplaats van Grolsch.

Grolsch Musketier

Biernaam uit vele inzendingen verkozen

Melanie Koning, Marketing Manager Grolsch, is erg te spreken over de inzendingen voor de biernaam: “In totaal zijn 417 inzendingen binnengekomen. Daar zaten enkele verrassend goede namen tussen.

Vanuit Grolsch werken we graag en regelmatig op basis van input van consumenten. We willen aansluiten op de wensen van bierliefhebbers. Deze Grolsch Musketier en de nieuwe Grolsch Tripel zijn daar goede voorbeelden van.”

Aanslaan van de fusten door het Grolsche Brouwersgilde

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober 2017 vindt voor de zesde keer de Slag Om Grolle plaats. Een terugkerend historisch spektakel waarin de beroemde slag, die zich afspeelde in 1627 onder leiding van Prins Frederik Hendrik, wordt nagebootst door ruim 1.600 re-enactors uit heel Europa. De historische binnenstad van Groenlo ondergaat daarbij een ware metamorfose waardoor bezoekers zich in de 17e eeuw wanen.

Tijdens het evenement zal het Grolsche Brouwersgilde het nieuwe speciaalbier met een kar door de vestingstad trekken. Drie maal per dag zullen zij een fust met Grolsch Musketier aanslaan en een toelichting geven op het bier.

Bezoekers kunnen ter plekke of in de Kevelderstraat bij het Grolsche Brouwersgilde een unieke pul kopen om van het nieuwe speciaalbier te genieten. Het aanslaan van het fust en het vol tappen van de pullen gebeurt dagelijks op verschillende plekken in de vestingstad:

Peter Kuyper van GrolschVrijdag

-16.15 - Kerkwal
-18.15 - Ganzenmarkt
-21.15 - Wheme

Zaterdag

-16.15 - Kerkwal
-18.15 - Ganzenmarkt
-21.15 - Wheme

Zondag

-12.15 - Kerkwal
-14.15 - Wheme
-16.15 – Ganzenmarkt

Bezoek de website van de Slag om Grolle voor meer informatie.

Grolsch Musketier

Grolsch Musketier is een amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5%. Het heeft een romige schuimkraag en een kruidig en fris aroma. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zorgen voor een frisse, licht pittige smaak, met accenten van noten en rozijnen. De afdronk is aangenaam droog.

Grolsch en de Slag om Grolle

Brouwen in het oude GrolleGrolsch is trots op haar thuisregio en verbindt zich daarom graag aan Twente, de Achterhoek en haar geboortestad Groenlo in het bijzonder.

Al sinds het ontstaan van de Slag om Grolle is Grolsch betrokken als sponsor van dit evenement. Voor deze editie pakt Grolsch uit met een speciaal voor de gelegenheid gebrouwen bier, Grolsch Musketier.

Lees ook het blog over de Slag om Grolle in 2015, toen het 400-jarig bestaan van Grolsch werd gevierd.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties