Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch staat officieel te koop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch staat officieel te koop

03 december 2015 om 12:00

Bierbrouwer Grolsch staat officieel te koop.

Moederbedrijf SAB Miller en beoogd fusiepartner Anheuser-Busch InBev lieten donderdag weten dat zij actief op zoek gaan naar mogelijke kopers.

Grolsch beugel
Peroni Nastro Azzurro met lint eromheen

De twee grootste bierconcerns ter wereld willen samen verder maar houden ernstig rekening met weerstand bij de Europese Commissie, die de gevolgen van zo'n fusie voor de concurrentie moet beoordelen. Om eventuele bezwaren voor te zijn, zetten zij de Europese topmerken Grolsch en Peroni te koop.

In de Verenigde Staten namen de twee brouwers ook al maatregelen om te voorkomen dat mededingingsbezwaren hun samengaan in de weg zouden staan. SAB Miller doet afstand van zijn belang in MillerCoors, een samenwerkingsverband met de Amerikaanse branchegenoot Molson Coors.

Gegadigden voor overname biermerken

Diezelfde partij werd afgelopen weekeinde in Britse media al genoemd als mogelijke koper voor andere merken waarvan SAB Miller en AB InBev afstand moeten doen. In één adem overigens met Heineken en het Ierse C&C.

Met de overname van SAB Miller door AB InBev is een bedrag van omgerekend zo'n 100 miljard euro gemoeid. Samen laten de twee biergiganten Heineken, de huidige nummer drie op de mondiale biermarkt, nog verder achter zich dan nu al het geval is.

Grolsch is sinds 2008 in handen van SABMiller. Het Brits/Zuid-Afrikaanse concern haalde de Twentse brouwer destijds voor 816 miljoen euro van de beurs.

Lees ook

Benieuwd hoe het precies zit en welke gevolgen er eventueel voor Grolsch zijn?

bron: AD