Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch voegt Dubbel uit Proeverij toe aan assortiment

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch voegt Dubbel uit Proeverij toe aan assortiment

27 september 2019 om 12:07

Grolsch heeft besloten om het speciaalbier Grolsch Volle Dubbel in het assortiment op te nemen. Grolsch Dubbel werd geïntroduceerd in de Grolsch Proeverij en is vanaf nu ook verkrijgbaar in de bruine beugelfles.

Grolsch Volle Dubbel
Logo Grolsch Volle Dubbel
Grolsch Volle Dubbel

Grolsch Proeverij

De Grolsch Dubbel werd in maart 2018 geïntroduceerd als onderdeel van de Grolsch Proeverij. De Grolsch Proeverij staat voor een unieke serie speciaalbieren, gebrouwen in de Proefbrouwerij van Grolsch. Inmiddels nemen ongeveer 100 horecazaken deel aan de Grolsch Proeverij.

Als onderdeel van de Grolsch Proeverij vragen we bierliefhebbers in de desbetreffende Proeverij cafés actief naar hun mening over het bier. Ze kunnen hun mening geven via een online vragenlijst (www.grolsch.nl/proeverijbier) of via de bekende ratingsite Untappd.

Lees ook

Enthousiast over Grolsch Dubbel

De consument was enthousiast over de Grolsch Dubbel maar gaf ook aan dat de smaak nog wel iets voller mocht zijn. Meesterbrouwer Marc Janssen is daarom met de brouwreceptuur aan de slag gegaan om het speciaalbier op dat punt te verbeteren.

Hij heeft onder andere de verhouding van de gebruikte moutsoorten aangepast. Eén van de gebruikte moutsoorten is de Special W. van Weyermann. Hiervan is de hoeveelheid verhoogd. Deze moutsoort geeft intense karamel aroma’s en daarnaast rozijnen en nootachtige geuren. Het resultaat is de Grolsch Volle Dubbel met een stevige ronde smaak.

Grolsch Dubbel is het derde speciaalbier van Grolsch dat in de iconische bruine beugel wordt verkocht in de retail. Ook Grolsch Tripel en Grolsch Blond worden exclusief in deze fles verkocht. Op het moment vind je daarnaast ook nog het Geniet & Geef 2019 bier in de bruine beugel bij AH en Mitra, dit is echter een limited edition. 

Cookie instellingen