Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch komt met nieuw proeverij bier: Grolsch Dubbel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch komt met nieuw proeverij bier: Grolsch Dubbel

30 maart 2018 om 10:00

De Grolsch Proeverij brouwerij komt een nieuw gebrouwen bier: Grolsch Dubbel. In de proefbrouwerij hebben de meesterbrouwers de vrije hand om recepten door te ontwikkelen. De Grolsch Dubbel is voorlopig exclusief verkrijgbaar in geselecteerde proeverij cafés.

Grolsch Dubbel in glas

Over Grolsch Dubbel

Bij Grolsch is er sinds kort weer volop leven in de brouwerij. Brouwmeester Marc Janssen heeft in de van Grolsch al een aantal nieuwe bieren gebrouwen, die tijdelijk verkrijgbaar zijn in geselecteerde Grolsch cafés. Zo verschenen er de afgelopen maanden onder de noemer Grolsch Proeverij een tripel, een porter, een session IPA, een tripel en een vatgerijpte tripel. En sinds kort is de Grolsch Dubbel te proeven.

De smaak van Grolsch Dubbel

Grolsch Dubbel is amberkleurige dubbel met een kruidig aroma en een licht, pittige smaak. De afdronk is aangenaam droog. Door het toevoegen van twee verschillende moutsoorten ontstaat er een milde karamel smaak.

Lees ook

Bijzondere moutsoorten

Grolsch Dubbel in glas Er zijn tijdens het brouwen van de Dubbel o.a. twee verschillende moutsoorten gebruikt. Een van deze moutsoorten is het Abdij-mout, welke van topkwaliteit is. Abdij-Mout voegt een diepe amberkleurige tot roodbruine kleur, moutigheid, body en mondgevoel aan het bier toe en bevordert de smaakstabiliteit.

Daarnaast wordt ook een speciaal W-mout gebruikt. Het speciale W-mout is een licht aromatische korrel en heeft een donkerbruine kleur. De korrels dragen een donker-barnsteen tot diep-koperachtige kleur toe aan het bier.

Voor de Grolsch Dubbel is een speciale Belgische Abdij-gist gebruikt. Dit is een bovengist speciaal geschikt voor het maken van Belgische bierstijlen, voornamelijk hoog-alcoholisch, zoals Dubbel en Tripel. Het gist produceert een complex aroma en smaken van onder meer banaan, kruidnagel, en (zoet) fruit kunnen geproefd worden.