Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grutte Pier verhuist naar Bartlehiem | Brouwboerderij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grutte Pier verhuist naar Bartlehiem en ontwikkelt Brouwboerderij

17 juni 2020 om 15:50

Grutte Pier verhuist van Leeuwarden naar Bartlehiem in Friesland. Door de coronacrisis hebben de brouwers goed nagedacht over de te volgen strategie en de brouwboerderij past hier bij. 

Grutte Pier Brouwboerderij in Bartlehiem
Brouwboerderij Grutte Pier
Grutte Pier aan de Dokkumer Ee

Grutte Pier naar Bartlehiem

In Bartlehiem gaan de Friese brouwers een Brouwboerderij realiseren die naast het Grutte Pier biermerk van huurbrouwer zal bestaan. Als huurbrouwerij maakt Grutte Pier gebruik van andermans ketels. Bij de Brouwboerderij zullen nieuwe bieren worden ontwikkeld, worden wilde bieren zoals de Bretttûne gebrouwen en organiseren ze bijeenkomsten en rondleidingen in het proeflokaal.

Fries landschap bij de Grutte Pier Brouwboerderij De toevoeging van de Brouwboerderij aan het Grutte Pier biermerk is ontstaan met oog op het feit dat Grutte Pier een boer was voordat hij vrijheidsstrijder werd. Daarnaast sluit de brouwboerderij aan bij het verlangen van de brouwers om met lokale granen, fruitsoorten en kruiden uit eigen tuin te gaan brouwen.

Lees ook

Er zal een 225 liter brouwinstallatie geplaatst worden inclusief twee vergistingstanks van 225 liter per stuk en dertig eikenhouten lager vaten van 225 liter per stuk.

Proeflokaal, rondleiding en rondvaart

In de toekomstige Brouwboerderij is momenteel een scheepstimmerbedrijf gevestigd waar brouwer Frans naast woont. Het schip (de Ondine) op de afbeelding ligt nu nog op de waar straks het brouwhuis zal verrijzen. Het schip zal gerestaureerd worden en gebruikt kunnen gaan worden voor rondvaarten. Vanuit de Brouwboerderij vaar je over de Dokkumer Ee en ervaar je de prachtige omgeving langs de bekende Elfstedenroute of de nieuwe Kleiroute.

Grutte Pier schip

Het proeflokaal en de brouwinstallatie zullen zich straks in één ruimte bevinden. In de zomer is er de mogelijkheid om de grote deuren open te zetten, zodat het net lijkt alsof er buiten wordt gebrouwen. Ondertussen kunnen de bierliefhebbers genieten van een heerlijk biertje aan de Dokkumer Ee.

Cookie instellingen