Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken en Duvel willen De Koninck overnemen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken en Duvel willen De Koninck overnemen

20 juni 2010 om 16:08

Heineken en Duvel-Moortgat willen de Antwerpse brouwerij De Koninck overnemen. Er zou door Heineken een bod zijn uitgebracht, melden een aantal insiders.

Heineken en Duvel willen De Koninck overnemen
Koninck de
Koninck de

De aandelen van de Antwerpse brouwerij De Koninck zijn op dit moment nog grotendeels in handen van de Belgische familie Van den Bogaert. De brouwerij had in 2009 een jaaromzet van ongeveer € 6,5 miljoen en leed vorig jaar een klein verlies. De Koninck produceert per jaar zo'n 7 miljoen liter bier. Vanwege de goede reputatie zou het biermerk een gewilde overnameprooi zijn. Verder bezit De Koninck volgens Belgische bronnen ook nog een bedrijf (Padeko) dat in de regio Antwerpen een honderdtal horecapanden bezit. De brouwerij is bovendien ook nog hoofdhuurder van een groot aantal panden, wat de overnameprijs, volgens de Belgische media enkele tientallen miljoenen euro's, opdrijft.

Lees ook

Heineken zou dus al een bod uitgebracht hebben en dit bod zou een hoogte hebben van tientallen miljoenen euro. De Koninck die overigens ontkent te koop te staan.

In de hoogtijdagen werd er zo’n 140.000 hectoliter per jaar verkocht, maar dat volume is inmiddels gehalveerd. Dit onder meer door het tanende succes van amberbieren in België, het krimpen van de hele biermarkt en de dalende verkoop in de horeca.

De Koninck is een bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt in brouwerij De Koninck in Antwerpen. De Koninck wordt meestal geschonken in een glas met een specifieke bolvorm, er wordt dan gesproken van een 'bolleke'.

Cookie instellingen