Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken opent brouwerij in Mozambique

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken heeft brouwerij in Mozambique geopend

14 March 2019 om 13:27

Heineken opent de zestiende brouwerij in Afrika, namelijk in het land Mozambique. Deze brouwerij zal naast de grote merken van Heineken ook een lokaal bier brouwen.

Heineken opent brouwerij in Mozambique
Heineken logo
Heineken logo

Heineken actief in Mozambique

Heineken was al actief in Mozambique sinds 2016. In het Zuid-Afrikaanse land stond al een verkoopkantoor van Heineken, maar sinds 2017 is de Heineken beziggeweest met het bouwen van een nieuwe brouwerij in Mozambique. In de bouw van deze brouwerij werd 85 miljoen euro gestoken. 

Heineken actief in Mozambique

Lees ook

Zestiende brouwerij in Afrika

De brouwerij in Mozambique is de zestiende Heineken brouwerij in Afrika. In 2016 opende Heineken al een brouwerij in Ivoorkust en het jaar daarvoor hadden zij een brouwerij geopend in Ethiopië. De nieuwe brouwerij heeft een capaciteit van maar liefst 800.000 hectoliter bier per jaar. Dat zijn maximaal 320 miljoen flessen bier per jaar die allemaal bedoeld zijn voor het land zelf. 

Nieuw lokaal bier Txilar

Txilar bier gebrouwen door Heineken in Mozambique In de nieuwe brouwerij in Mozambique worden de biermerken van Heineken gebrouwen zoals Amstel, Sagres, Strongbow en Heineken zelf.

Naast de grote biermerken gaat de brouwerij ook een lokaal bier brouwen genaamd Txilar. Dat bier wordt gebrouwen met lokaal geteelde maïs.