Heineken opent brouwerij in Mozambique

Heineken heeft brouwerij in Mozambique geopend

Heineken opent de zestiende brouwerij in Afrika, namelijk in het land Mozambique. Deze brouwerij zal naast de grote merken van Heineken ook een lokaal bier brouwen.

14 maart 2019 om 13:27


Heineken actief in Mozambique

Heineken was al actief in Mozambique sinds 2016. In het Zuid-Afrikaanse land stond al een verkoopkantoor van Heineken, maar sinds 2017 is de Heineken beziggeweest met het bouwen van een nieuwe brouwerij in Mozambique. In de bouw van deze brouwerij werd 85 miljoen euro gestoken. 

Heineken actief in Mozambique

Zestiende brouwerij in Afrika

De brouwerij in Mozambique is de zestiende Heineken brouwerij in Afrika. In 2016 opende Heineken al een brouwerij in Ivoorkust en het jaar daarvoor hadden zij een brouwerij geopend in Ethiopië. De nieuwe brouwerij heeft een capaciteit van maar liefst 800.000 hectoliter bier per jaar. Dat zijn maximaal 320 miljoen flessen bier per jaar die allemaal bedoeld zijn voor het land zelf. 

Nieuw lokaal bier Txilar

Txilar bier gebrouwen door Heineken in MozambiqueIn de nieuwe brouwerij in Mozambique worden de biermerken van Heineken gebrouwen zoals Amstel, Sagres, Strongbow en Heineken zelf.

Naast de grote biermerken gaat de brouwerij ook een lokaal bier brouwen genaamd Txilar. Dat bier wordt gebrouwen met lokaal geteelde maïs.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

Pouring the perfect Heineken
Leer om het perfecte biertje thuis te tappen! Dat doe je met The Sub thuistap van Heineken. Tap het bier in de juiste hoek en creëer de perfecte Heineken.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties