Heineken opent nieuwe brouwerij in Ethiopie

Heineken opent brouwerij in Ethiopië

20 januari 2015 om 09:19
Brouwerijen

Heineken heeft afgelopen vrijdag officieel zijn nieuwe brouwerij in Ethiopië geopend, in aanwezigheid van premier Hailemariam Desalegn en grootaandeelhouder Charlene de Carvalho-Heineken.

Derde brouwerij in Ethiopië

De kosten van de nieuwe brouwerij zijn 110 miljoen euro. Eerder kocht Heineken voor 200 miljoen euro twee andere brouwerijen van de Ethiopische regering. Hiermee is Heineken de tweede brouwer van Ethiopië, na Diageo

De nieuwe brouwerij heeft een totale capaciteit van 1,5 miljoen hectoliter, levert werk aan 280 mensen en produceert vooralsnog de regionale biermerken Walia, Bedele en Harar. Op termijn zal er ook 'echt' Heineken-bier worden gebrouwen.

Groeiende biermarkt in Afrika

De bierconsumptie in Ethiopië is de afgelopen 5 jaar verdubbeld en is daarom "een land waar je als brouwer moet zijn", aldus Siep Hiemstra van Heineken Afrika. "Je kunt rekenen op een snelle expansie van de bierindustrie." 

De Afrikaanse biermarkt groeit met een jaarlijkse toename van 6 procent hard. Hiermee is het continent de komende jaren dé markt die voor bierbrouwers de meeste mogelijkheden biedt.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Brand Pilsener

Zuid-Limburgs bier in heel Nederland
In deze oude commercial wordt verteld hoe Brand tot 1889 alleen in Zuid-Limburg werd gedronken.

Meer reclames van Brand Pilsener